HABER-FOTOĞRAF: ÖMER HAKAN KİBAR Avrupa Güreş Şampiyonası ve Avrupa Halter Şampiyonası’nda 10 sporcuyla kürsüye çıkan ASKİ Spor başarılı sporcuları basın ile bir araya getirdi.
Taha Akgül ve Rıza Kayaalp Spor Komplesindeki tanıtımda konuşan ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, “Türk sporunun lokomtotifi ASKİ Spordur.” dedi.
Güreşte ve hallerde Avrupa’yı fethettiklerini hatırlatan Çakmar, şöyle konuştu:
“Rıza Kayaalp’in 13. Avrupa şampiyonluğu çok önemliydi. Allah’ın aslanı 13. Avrupa şampiyonluğunu kazanarak Avrupa’nın en büyük sporcusu oldu. Kendisi efsane bir sporcu oldu. 1.5 yıl aradan sonra tekrardan altın madalya aldı. Milletin ve bizlerin yüzünü güldürdü.”
Muhammed Furkan Özbek’in şampiyonluğunu da değerlendiren Çakmar, ” Kendisi olimpiyatlarda altın madalya adayı. Naim abisinin rekorunu kırmıştı. Bu kez altın madalya ile döndü.” ifadelerini kullandı.
2028 olimpiyatlarda güreş, halter, tekvando, judo ve diğer branşlarda madalyalar beklediklerini anlatan Abdullah Çakmar, “Ankara’yı Mansur Yavaş önderliğinde sporun başkentin yapacağız demiştik. Bize büyük destek veriyor. Türk sporuna 2028 yılında damga vurmak istiyoruz.” Diyerek sözlerini tamamladı.
Avrupa’daki 13. şampiyonluğunu kazanan Rıza Kayaalp de 2005 yılından bu yana ASKİ Spor’da güreş yaptığını belirterek, şöyle devam etti:
“Belediyeler amatör sporların vazgeçilmezi. ASKİ Spor da onlardan biri. Bir aile gibiyiz. Bu gururu ülkemize, milletimize ve kulübüme yaşattık. Zorluklar güçlükler yaşadım, pes etmedim. 13. Avrupa şampiyonluğu elde ettim. Ülkeme büyük bir başarı kazandırdım.”
Avrupa rekortmeni milli halterci Muhammed Furkan Özbek, “Avrupa şampiyonluğunu rekorla taçlandırarak altın madalya kazandım. Rıza abinin başarılarını kendime feyz alarak yoluma devam edeceğim.” dedi.
Basın toplantısı sonrasında başarılı sporcuları ve yöneticiler fotoğraf çektirdi.



