Gençlerbirliği ligin finalini istediği gibi yaptı ve birçok gelgit yaşadığı sezonu kümede kalarak noktalamış oldu.
Gözlerimiz kulaklarımız İstanbul ve Antalya’daydı ama Gençlerbirliği işi hiç oralara bırakmadan tabiri caizse kendi göbeğini kendi kesti.
Maç boyunca Trabzonspor’un çok gaza bastığını söylemesek de Gençlerbirliği de oyun içerisinde fazla hataya yer vermeden çok da stres yapmadan skora gidebilmeyi bildi.
İlk yarı Trabzonspor’un daha diri olduğu ve Gençlerbirliği kalesinde yer yer pozisyon bulduğu şekilde başladı oyun.
Sonrasında Başkent ekibi oyunu dengelemeye başladı ve ilk yarının sonlarına doğru ataklarını sıklaştırdı.
Kaçan iki tane çok net pozisyon sonrası beklenen gol geldi.
Geçen hafta Kasımpaşa’ya karşı golünü atan Traore bu haftada golle buluşup perdeyi açtı.
Golden sonrası Gençlerbirliği adına daha kolay oldu diyebiliriz.
Golün nispeten erken gelmesiyle daha stressiz bir şekilde top çevirebilme imkanına sahip oldu kırmızı-siyahlı ekip.
Oyunun sonlarına gelindiğinde Tongya’nın ayağından gelen gol artık Gençlerbirliği’nin ligde kaldığını garantilemiş oldu.
Sonrasında Metehan güzel oyununu mükemmel bir gol ile süsleyerek perdeyi kapattı ve Gençlerbirliği sonunda mutlu sona ulaştı.
Skandal bir yönetim ve çeşitli zorluklarla geçen bir yıl sonrası bu ligde kalmanın önemi tarif edilemez.
Gençlerbirliği adına özellikle 19 Mayıs Stadyumu’nun bitirileceği sezonda Süper Lig’de yer almak çok büyük önem arz ediyordu.
Bir yandan seneye TFF 1. Lig’de mücadele verecek takımlar düşünüldüğünde, olası bir düşme senaryosunda işler çok zora girebilirim.
Bu başarıdan tabi ki aslan payı Metin Diyadin’e ait.
Bunu söylemek hiç hoşuma gitmese de yönetim takım düşsün diye yapabileceği her şeyi yaptı.
Oyuncu grubu da mücadelesini vermeye çalışsa da kafa olarak düşmüştü diyebiliriz.
Metin Diyadin bu ortamda kendisine yapılan onca şeye rağmen çıktı ve aslanlar gibi takımı kümede tuttu.
Helal olsun, gerçek Gençlerbirlikliymiş.
Çoğu teknik adam takımın düşeceğini bilse, kendisine bunları yapan yönetim ile tekrardan çalışmaz.
Zaten kalabilmiş olsa, muhtemelen iş hiç buralara da gelmeyecekti.
Yönetimden de bir ricam olacak.
Sizler bu kulübe bu sene kaos ve skandaldan başka bir şey veremediniz.
Saçma sapan kararlar verdiğinizin sizde farkındaydınız ve yönetemediğiniz şeyler gün yüzüne çıkınca kulübün ekonomik geleceğini nasıl kurtardığınıza dair PR çalışmalarına başladınız.
Seneye belli olur bakalım kulübün geleceğinin ne kadar kurtulduğu.
Lütfen gelin Gençlerbirliği’ne daha fazla zarar vermeden bu görevleri bırakın, istifa da hizmettir.
Seneyenin kadro planlaması doğru yapılmazsa ligin dibine yine demir atılır.
Her sene bir Metin Diyadin bulunur mu bilinmez.
SEÇKİNCE




