Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » A Milli Takımımız, Dünya Kupası’na Galibiyetle Veda Etti
    Futbol

    A Milli Takımımız, Dünya Kupası’na Galibiyetle Veda Etti

    viralspor xviralspor x26 Haziran 2026
    Facebook Twitter WhatsApp

    A Milli Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda D Grubu’ndaki son maçında ev sahibi ülkelerden ABD’yi 3-2 mağlup etmeyi başardı.

    Millilerimiz grupta oynadığı ilk iki maçında Avustralya’ya 2-0 ve Paraguay’a 1-0 yenilerek turnuvaya veda etmişti.

    Ay yıldızlı ekibimizin prestij karşılaşmasında ilk gol ABD adına 3. dakikada Auston Trusty’den geldi.

    A Milli Takımımız, 10. dakikada Arda Güler ve 31. dakikada Orkun Kökçü’nün golleriyle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

    İlhan Mansız’ın 2002’de Güney Kore’ye attığı golden bu yana atılan ilk Dünya Kupası golümüz, 24 yıl sonra katıldığımız şampiyonada Arda Güler’den geldi. 21 yaş ve 120 günlük Arda Güler, 2002’de Kosta Rika’ya karşı oynadığı maçta 21 yaş ve 275 günlük olan Emre Belözoğlu’nu geride bırakarak, FIFA Dünya Kupası’nda Türkiye’nin en genç golcüsü oldu. Arda Güler ayrıca, ”Maçın En İyi Oyuncusu” seçildi.

    Maçın 49. dakikasında ABD, Sebastian Berhalter ile 2-2’lik eşitliği sağladı.

    90+8. dakikada Kaan Ayhan galibiyeti getiren golümüzü kaydetti: 3-2

    Gruptaki diğer maçta San Francisco Bay Area Stadyumu’nda aynı saatte oynanan karşılaşmada Paraguay ile Avustralya golsüz berabere kaldı.

    Son maçlar öncesi lider durumda bulunan ABD son 32 turuna yükselmeyi garantilemişti. Bu sonuçların ardından ABD ile birlikte Avustralya son 32 turuna yükseldi.

    Stat: Los Angeles Stadyumu

    Hakemler: Mustapha Ghorbal, Mokrane Gourari, Abbes Akram Zerhouni (Cezayir)

    Türkiye: Uğurcan Çakır, Zeki Çelik (dk. 84 Çağlar Söyüncü), Ozan Kabak, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Salih Özcan, Orkun Kökçü (dk. 88 Kaan Ayhan), Oğuz Aydın (dk. 90 Mert Müldür), Arda Güler, Kenan Yıldız (dk. 84 Can Uzun), Barış Alper Yılmaz (dk. 90 İrfan Can Kahveci)

    ABD: Matt Turner, Joe Scally (dk. 76 Alex Freeman), Mark McKenzie (dk. 86 Malik Tillman), Miles Robinson, Auston Trusty, Sebastian Berhalter, Weston McKennie, Giovanni Reyna (dk. 76 Sergino Dest), Timothy Weah (dk. 58 Christian Pulisic), Ricardo Pepi, Brenden Aaronson (dk. 76 Alex Zendejas)

    Goller: dk. 3 Auston Trusty, dk. 49 Sebastian Berhalter (ABD), dk. 10 Arda Güler, 31. dakikada Orkun Kökçü, dk. 90+8 Kaan Ayhan (Türkiye)

    Sarı kart: Sebastian Berhalter (ABD)

    Previous Article36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Ankara Zirvesi Kapsamında Trafiğe Kapatılacak ve Alternatif Olarak Kullanılacak Yollar
    Next Article A Milli Takımımızın Sonunu Yanlış Tercihler Getirdi
    viralspor x
    • Website

    Related Posts

    Arda Güler: Kötü Oynadık, Elendik… Ne Deseler Haklılar

    26 Haziran 2026

    A Milli Takımımızın Sonunu Yanlış Tercihler Getirdi

    26 Haziran 2026

    Messi’den Sonra Cristiano Ronaldo da Tarihe Geçti

    23 Haziran 2026

    Lionel Messi, Dünya Kupası Tarihinde En Çok Gol Atan Oyuncu Oldu

    22 Haziran 2026
    Leave A Reply Cancel Reply

    Arda Güler: Kötü Oynadık, Elendik… Ne Deseler Haklılar

    26 Haziran 2026

    A Milli Takımımızın Sonunu Yanlış Tercihler Getirdi

    26 Haziran 2026

    A Milli Takımımız, Dünya Kupası’na Galibiyetle Veda Etti

    26 Haziran 2026

    36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Ankara Zirvesi Kapsamında Trafiğe Kapatılacak ve Alternatif Olarak Kullanılacak Yollar

    25 Haziran 2026

    A Milli Erkek Voleybol Takımımız, VNL’in İkinci Haftasında Polonya’da Sahaya Çıkıyor

    24 Haziran 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2026 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.