Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Serikspor maçındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” ve “ saha olayları” nedeniyle Ankaragücü’ne 70 bin TL para cezası verdi.
PFDK’nın ceza gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:
”MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, 19.09.2026 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-SERİK SPOR FUTBOL A.Ş. Nesine 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada MKE ANKARAGÜCÜ Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca takdiren ve neticeten 70.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.”




