Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » Terim’e Duruşmalı Savunma
    Futbol

    Terim’e Duruşmalı Savunma

    viralsporviralspor22 Kasım 2018
    Facebook Twitter WhatsApp

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir, Tahkim Kurulu’nun toplantısına katılacak, müvekkilinin cezasında indirim talebinde bulunacak.

    “Basın yoluyla sportmenliğe aykırılık”tan verilen 4 maçlık cezaya itiraz edecek olan Fatih Terim cephesi, Futbol Disiplin Talimatı’ndaki maddenin alt sınırdan uzaklaşmaması gerektiğini belirtecek. Sarı kırmızılıların teknik patronu, hakeme hakaret nedeniyle de üç maçla cezalandırılmıştı.

    Bugüne kadar çok az duruşmalı oturuma sahne olan Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, bugün Fatih Terim cephesini kabul edecek.

    Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylar sonrasında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Terim, ilk oturumda 7, ikincisinde ise üç maçla cezalandırılmıştı. Bunun üzerine Tahkim’e başvuran Terim cephesi, kulüpten ayrı bir yol izledi. Fatih Hoca’nın kişisel avukatı Rezan Epözdemir’in “duruşmalı oturum” talebini değerlendiren Tahkim, bunu kabul etti. Bundan dolayı Epözdemir, bugün saat 14.00’te Tahkim Kurulu’nun karşısına çıkacak, müvekkilinin cezasında indirim isteyecek.

    Terim cephesine göre verilen ceza oldukça ağır… Çünkü Galatasaray Teknik Direktörü, hakeme hakaretten 3 maç ve 13 bin lirayla ceza alırken, “Basın yoluyla sportmenliğe aykırılık” nedeniyle verilen 4 maçlık ceza ile 52 bin liranın fazla olduğu görüşünde…

    Yapılacak savunmaya göre, 4 maçla cezalandırılan, “Basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla müsabaka görevlileri hakkında, bu kişileri etki altına almaya yönelik, dürüstlüklerini veya tarafsızlıklarını sorgulayan, itibarsızlaştırmaya çalışan veya bu kişileri rencide edebilecek nitelikte herhangi bir yorum ve açıklama yapılması yasaktır” ifadelerini taşıyan 38. maddenin 3. fıkrasına göre, “Görevlilere ve diğer kişilere ihtar, para cezası, en fazla 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı” veriliyor. İşte bu nedenle itiraz eden Terim cephesi, ihtarla başlayan ve 7 maçlık cezayla biten bu maddeye göre verilen cezanın alt sınırdan uzaklaşmanın gerek olmadığını düşünüyor. Savunma kanadı bunu bazı emsallerle indirmeye çalışacak.

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe derbisinde hakem Fırat Aydınus’a yönelik hakareti nedeniyle 3 maçla cezalandırılmıştı.

    Previous ArticleBeşiktaş’a Ryan Babel’den Kötü Haber
    Next Article Beşiktaş, Ankaragücü Maçı Öcesi Kesenin Ağzını Açtı
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Gençlerbirliği’nde Ödemeler Tamam

    10 Aralık 2025

    Gençlerbirliği’nde Göreve Metin Diyadin Getirildi

    10 Aralık 2025

    Ankaragücü’nde Arda Doğan PFDK’ya Sevk Edildi

    10 Aralık 2025

    Ancak Ankaragücü’nde Yaşanacak Fıkra Gibi Olay

    10 Aralık 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Gençlerbirliği’nde Ödemeler Tamam

    10 Aralık 2025

    Gençlerbirliği’nde Göreve Metin Diyadin Getirildi

    10 Aralık 2025

    Ankaragücü’nde Arda Doğan PFDK’ya Sevk Edildi

    10 Aralık 2025

    Ancak Ankaragücü’nde Yaşanacak Fıkra Gibi Olay

    10 Aralık 2025

    Galatasaray Monaco’da Kayıp

    10 Aralık 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.