UEFA, EURO 2020’yi 2021 yazına kadar erteleme kararı aldı.
Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda alınan kararla 12 Haziran’da başlaması gereken EURO 2020 1 yıl ertelendi.
Turnuvanın 11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılması kararlaştırıldı.
UEFA, ayrıca toplantıda liglerin geleceği hakkında da bilgilendirmede bulundu. Buna göre UEFA, Avrupa’daki liglerin en geç Temmuz sonuna kadar bitmesini talep etti.
Türkiye’nin de yer alacağı Euro 2020’de maçların 12 farklı ülkede oynanacak olması virüsün kitleler arasındaki dolaşımını küresel anlamda daha da yayılmasını sağlayabileceği öngörülüyordu.
Ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları da askıya alındı. Maçların haziran ayı içinde yapılma ihtimali bulunuyor.
TFF’DEN AÇIKLAMA
UEFA ile 55 üye ülke Federasyonun başkan ve yöneticileri, küresel sorun haline gelen koronavirüs (Kovit-19) salgını nedeniyle uluslararası maç takvimini görüşmek için bir toplantı gerçekleştirdi.
Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Erhan Kamışlı, Yönetim Kurulu Üyesi Alkın Kalkavan ve Genel Sekreter Kadir Kardaş Riva’dan katıldı.
UEFA Başkanı Alexander Ceferin, UEFA Yönetim Kurulu Üyeleri, UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis, FIFA Yönetim Kurulu’nda bulunan Avrupalı üyelerin de katıldığı toplantının ardından UEFA Yönetim Kurulu kendi arasında yine video konferans yöntemiyle değerlendirmelerde bulundu.
UEFA Yönetim Kurulu, aldığı kararla 12 Haziran – 12 Temmuz 2020 tarihleri arasında oynanması planlanan Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini, 11 Haziran – 11 Temmuz 2021 tarihleri arasında oynanmak üzere erteledi.