Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » Güncellenen Protokole Göre, Pozitif Vaka Çıkarsa Sorumlu Yok
    Futbol

    Güncellenen Protokole Göre, Pozitif Vaka Çıkarsa Sorumlu Yok

    viralsporviralspor27 Mayıs 2020
    Facebook Twitter WhatsApp

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 12 Haziran’da yeniden başlaması planlanan Süper Lig için daha önce ilan ettiği ‘Futbol Dönüş Öneri Protokolü’nde pozitif vaka çıkması halinde ”sorumlu” olacak doktorlardan gelen tepkiler üzerine değişikliğe gitti.

    İlk yayınlanan protokolde pozitif vakaların sorumluluğu takım doktorları ve idari direktörlere verililirken, yapılan değişiklikle ‘sorumluluk’ kelimesinin yerini ‘yönetim’ kelimesi aldı.
    Böylece vakaların oluşmasında doktorlara yüklenmek istenen hukuki sorumluluk da ortadan kalkmış oldu.

    Güncellenen protokolde 12. sayfada bulunan “Bu alanlar birer bir yoğun temas riskinin olduğu alanlardır ve SORUMLULUĞU öncelikle Medikal Departmana, sonrasında da Tesis Müdürü’ne aittir” cümlesi Bu alanlar birebir yoğun temas riskinin olduğu alanlardır ve bu alanların YÖNETİMİ öncelikle Medikal Departman’da, sonrasında da Tesis Müdürü’ndedir” şeklinde değiştildi.

    33. sayfadaki “Pozitif test senaryosunun yönetiminde ana sorumluluk Takım Doktoru’nda, sonrasında Tesis Müdürü ve İdari Direktör’dedir” cümlesinin yerine “Pozitif test senaryosunun yönetimini Takım Doktoru, Tesis Müdürü ve İdari Direktör birlikte yapacaktır” ifadeleri yer aldı.

    Protokolün 36. sayfasında bulunan “Test planlaması sorumluluğu Takım Doktoru ve İdari Direktör’de olup, test günü organizasyonu Tarama Testi yönetimi ve bir önceki senaryoda belirtilen kurallar ve önergeler çerçevesinde tamamlanacaktır” şeklinde yazılı olan metin ise “Test planlaması Takım Doktoru ve İdari Direktör koordinasyonunda yapılacak olup, test günü organizasyonu Tarama Testi yönetimi ve bir önceki senaryoda belirtilen kurallar ve önergeler çerçevesinde tamamlanacaktır” olarak değiştirildi.

    AKREDİTE OLAN 2 GÜN ÖNCE TEST YAPTIRACAK

    Sayfa 43’e ise yeni bir cümle eklendiği görüldü. Daha önceki yayınlanan metinde yer almayan “Akredite olacak herkesin müsabakadan 2 gün önce PCR ve Antikor testi yaptırmış olması ve sonuçları müsabaka günü düzenlenen eş güdüm toplantısına kadar federasyon yetkilisine bildirmiş olması gerekmektedir” protokole eklendi.

    Previous ArticleTFF, Futbola Dönüş Öneri Protokolünü Güncelledi
    Next Article Gençlerbirliği Testten Geçti
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Ankaragücü Forması da Giymişti… Futbolu Bırakıp Dönerci Dükkanı Açtı

    4 Kasım 2025

    Ankaragücü’nün Muğlaspor’u Eryaman’da Konuk Edeceği Maçın Biletleri Satışa Çıktı

    4 Kasım 2025

    Ankaragücü’nün Transfer Yasağı Dosya Sayısı 20’ye Yükseldi

    4 Kasım 2025

    Konyaspor Çağdaş Atan ile Anlaştı

    4 Kasım 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Ankaragücü Forması da Giymişti… Futbolu Bırakıp Dönerci Dükkanı Açtı

    4 Kasım 2025

    Ankaragücü’nün Muğlaspor’u Eryaman’da Konuk Edeceği Maçın Biletleri Satışa Çıktı

    4 Kasım 2025

    Ankaragücü’nün Transfer Yasağı Dosya Sayısı 20’ye Yükseldi

    4 Kasım 2025

    Konyaspor Çağdaş Atan ile Anlaştı

    4 Kasım 2025

    Konyaspor, Recep Uçar ile Yollarını Ayırdı

    3 Kasım 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.