Ankaragücü’nde peşinat ve maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle huzursuz olan futbolcuların kulübe ihtar çekecekleri iddiası ilk kez VİRALSPOR Youtube yayınında gündeme geldi.
Olayın tarihçesi şöyle:
Gazi Ercüment Tekin yönetimi, birçok futbolcuya peşinatlarını yatıramasa da Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında maaş ödemesi yapmıştı. Eylül ve Ekim aylarında ise eski yönetim maaş ödemesi yapamadı. Ekim sonunda iş başı yapan Nuri Muhammet Yaman yönetimi ise bugüne kadar sadece bir maaş ödeyebildi.
Birçok futbolcunun Aralık ayı da dahil kulüpten 3 maaş ve peşinat alacağı bulunuyor.
Futbolcuların bu alacakları için kulübe ihtar çekecekleri, transfer teklifi alan bazı futbolcuların devre arasında takımdan ayrılabileceği iddia ediliyor.
Medyada çok sayıda futbolcunun adı geçse de şu ana kadar kulübe tek resmi ihtar yazısı dün Halil İbrahim Pehlivan’dan geldi.
Halil İbrahim Pehlivan, alacaklarının süresi içinde ödenmemesi halinde sözleşmesini tek taraflı olarak feshedeceğini MKE Ankaragücü Kulübü’ne iletti.
Kulübe ihtar çekecek futbolcu sayısının en az 3 en fazla 8 olması bekleniyor.
Ankaragücü Başkanı Nuri Muhammet Yaman VİRALSPOR’a yaptığı açıklamada, futbolculara ödemelerin süresi içinde yapılacağını, hiçbir futbolcunun tek taraflı sözleşme feshi yapmasına imkan tanımayacaklarını söyledi.




