Ankaragücü, TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta 18’inci sırada yer alan Kepezspor’u 2-0 mağlup etti.
Başkent ekibi, bu galibiyetle iki maç üst üste kazandı.
Hemen herkes bu maçta Ankaragücü’nün sahadan 3 puanla ayrılmasını bekliyordu ve beklenen de oldu.
Ankaragücü, son üç maçını ligin 16’ncı, 17’nci ve 18’inci sırasındaki takımlarla oynadı.
Beykoz Anadoluspor ile Eryaman’da oynadığı maçtan 1-1 berabere ayrılan sarı lacivertliler, deplasmanda, nerede ise tamamını 10 kişi oynadığı müsabakada Bucaspor 1928’i 1-0 yenmeyi başardı. Bu bölümdeki son maçında da bugün yine Eryaman Stadyumu’nda Kepezspor ile karşılaştı.
Bu periyottan beklenen 9 puandı.
Kazanılan 7 puan oldu.
Bu üç maçtan çıkarılan 7 puana bakıp, Ankaragücü’nün istikrarsız maç sonuçlarını unutmamak gerekiyor.
Önceki 3 maçlık dönemde ise puan hanesine sadece 3 puan yazdırılabilmişti.
Ankaragücü’nün hedef maçları şimdi başlıyor.
Şimdi ligin ilk yarısının son üç maçı var ve üç maç nispeten daha güçlü takımlarla…
Başkent ekibi, ligin 17. haftasında İnegölspor deplasmanına gidecek. Maçta ev sahibi İnegölspor takımın taraftarı cezası nedeniyle tribünlerde olmayacak. 18. hafta Erbaaspor Ankara’ya gelecek. Ligin ilk devresinin son maçında Ankaragücü deplasmanda İskenderunspor ile karşılaşacak. O maçta, bahis oynadıkları gerekçesiyle ceza alan Miraç Şimşek ile Mervan Yusuf Yiğit cezalarını tamamlamış olacaklar.
Bu uyarıyı neden yaptım?
Başkent ekibi 16 Aralık Salı günü deplasmanda İnegölspor ile oynayacağı maçla yolunu belirleyecek.
O nedenle son üç haftadaki performansın, önümüzdeki üç maçta da yeterli olacağını düşünmek yanıltıcı olur.
Kepezspor karşısında Atakan Güner gollerini sıraladı…
Haftalardır gol yollarındaki üretimsizliği gerekçesiyle büyük baskı altında olan ve eleştirilen Ankaragücü’nün 2005 doğumlu oyuncusu Atakan Güner, suskunluğunu Kepezspor karşısında bozdu. Hem de 2 golle… Atakan Güner’in Şanlıurfaspor ve Bucaspor karşılaşmalarında iki de asisti bulunuyor.
Genç oyuncu, Fransa’nın RC Grasse B takımından 2024 yaz transfer döneminde takıma katılmış, hemen sonrasında kiralık olarak geçen sezonu Çankaya SK’da geçirmişti.
Oyunun çok büyük bir bölümü sarı lacivertlilerin kontrolündeydi…
İkinci yarının 50. dakikasından itibaren Kepezspor’un Ankaragücü yarı alanına yerleşmesi ve Başkent takımının mutlak üstün olduğu maçta buna izin vermesi, yine mi oyunda süreklilik yok sorularını akıllara getirdi.
Kazanılan her maç sonu yazarım, söylerim…
Galibiyet güzeldir…
Bu zorlu süreçte alınan her 3 puan çok çok değerli…
Tüm futbolcuları mücadelelerinden dolayı kutluyorum.
Ama Kepezspor maçı bir ölçü olmamalıdır.
ORHAN KARADAĞ




