Süper Lig’de zirve yarışında lider Başakşehir ile amansız bir takip yaşayan Galatasaray, evinde konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor’u 2-0 mağlup etti.
Süper Lig’de, 8 galibiyet 4 beraberlikle 12 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Galatasaray, Başakşehir ile birlikte ligde devam eden en uzun yenilmezlik serisinin iki sahibinden biri. Sarı kırmızılılar aynı zamanda evinde oynadığı son 32 lig maçında da yenilgi yüzü görmedi. Galatasaray bu dönemde 27 galibiyet ve 5 beraberlikle tarihindeki en uzun ikinci iç saha yenilmezlik serisini yaşıyor.
Karşılaşmada ilk gol penaltıdan geldi. 45+2. dakikada Onyekuru’yla paslaştıktan sonra sol kanattan ceza alanına sokulan Linnes, Murat Yıldırım’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. 45+4. dakikada penaltıyı kullanan Diagne yerden bir vuruşla top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 1-0
50. dakikada Galatasaray atağında Linnes ortaladı, Emre Akbaba’nın uçarak yaptığı kafa vuruşunda kale alanı içindeki Diagne’ye çarpıp yön değiştiren top ağlarla buluştu: 2-0
71. dakikada gördüğü sarı kartla Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen Marcao büyük bir üzüntü yaşadı.
Galatasaray’ın Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadığı kupa maçında kırmızı kart gören Luyindama, Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşmüştü.
86′ Linnes’in son çizgiden içeri çevirdiği topa Diagne gelişine vurdu, savunmada Robin Yalçın’a çarpan bu top sonrası penaltı beklentileri oluştu ancak hakem devam dedi. Ancak VAR hakemlerinin uyarısıyla pozisyonu inceleyen hakem beyaz noktayı gösterdi.
89. dakikada Diagne yerden sert bir vuruşla topu bir kez daha ağlarla buluşturdu: 3-0
Bu sezon Süper Lig’de 24 gol atan Mbaye Diagne, bu gollerin 9’unu penaltıdan buldu.
Bu arada penaltı öncesi topu alan Belhanda’ya Diagne “Ben atacağım” dedi. Bunun üzerine ikili arasında kısa bir tartışma yaşanırken Belhanda sinirle topu bırakıp penaltı noktasından ayrıldı.
Bu sonuçla Galatasaray puanını 55’e çıkarırken, Evkur Yeni Malatyaspor 37 puanda kaldı.
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Mustafa Sönmez, Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Muslera, Mariano, Marcao, Donk, Linnes, Fernando, Belhanda, Feghouli (Dk. 90 Muğdat Çelik), Emre Akbaba (Dk. 85 Selçuk İnan), Onyekuru (Dk. 83 Sinan Gümüş), Diagne
Evkur Yeni Malatyaspor: Farnolle, Chebake, Robin Yalçın, Mina, Bülent Cevahir, Murat Yıldırım (Dk. 54 Bifouma), Donald, Aleksic, Guilherme, Adem Büyük (Dk. 60 Ömer Şişmanoğlu), Kamara (Dk. 90+6 Pereira)
Goller: Dk. 45+4 ve 89 Diagne (Penaltıdan), Dk. 50 Emre Akbaba (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 16 Mariano, Dk. 70 Marcao (Galatasaray), Dk. 51 Guilherme, Dk. 88 Robin Yalçın (Evkur Yeni Malatyaspor)