UEFA kontrol Kurulu’nun, 1+1 yıllık cezanın ikinci bölümünün uygulanması için tavsiye verdiği belirtildi.
Galatasaray Sportif AŞ’nin UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Aaraştırma Komisyonu tarafından incelenmesi tamamlandı.
İnceleme sonucunda Galatasaray’ın taahhüt ettiği başa baş harcamalar konusunda kuralallara uyamadığı tespit edildi.
Bu nedenle 2016’da verilen Avrupa’dan 1+1 yıl men cezasının ikinci bölümünün uygulanması için tavsiye kararı verildiği bildirildi.
Başkan Mustafa Cengiz’in ise bu gelişmeler sonrası kolları sıvayıp yeni bir ceza gelmemesi için çalışma başlattığı kaydedildi. Başkanın hukukçulara talimat verdiği ve 9 Mart’ta bir heyetle birlikte Nyon’a giderek UEFA’ya savunma vereceği ifade edildi.
İŞTE GALATASARAY’DA ÜRKÜTEN TABLO
Ocak 2011-Kasım 2017 tarihleri arasında Sportif AŞ’nin 298 milyon Euro zarar ettiği ortaya çıktı.
Son 6 aylık Sportif AŞ bilançosunda 116 milyon TL zarar açıklayan sarı kırmızılı kulübün sermaye artırımı yapmaktan başka çaresi kalmadı.
Sermaye artırımına SPK’dan onay çıkarsa bilançoda 150 milyon TL artı hanesine yazılacak. Üç aylık süreçte Galatasaray’ın ödemesi gereken 20 milyon Euro’dan fazla banka kredisi var.