Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » HATİCE KÜBRA İLGÜN’DEN BÜYÜK BAŞARI
    Tekvando

    HATİCE KÜBRA İLGÜN’DEN BÜYÜK BAŞARI

    viralsporviralspor25 Eylül 2017
    Facebook Twitter WhatsApp

    Fas’ın Rabat şehrinde düzenlenen Grand Prix 2. Seri Müsabakalarının son gününde milli taekwondocu Hatice Kübra İlgün, finalde son 2 olimpiyat şampiyonu İngiliz Jade Jones’i yenerek altın madalya kazandı.

    Dünya Taekwondo Federasyonu (WT) tarafından Fas’ın Rabat şehrinde düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda 40 puan veren Grand Prix 2. Seri Müsabakalarının son gününde 3 Türk sporcu mücadele etti.

    Bayanlar 57 kiloda mücadele eden Rukiye Hatice Kübra İlgün, ilk turda Danirmarka’dan Sarah Malyyke’yi, ikinci turda Belçika’dan Raheleh Asamani’yi, çeyrek finalde İsveç’ten Nikita Glasnovic’i, yarı finalde Güney Kore’den Ahn Reum Lee’yi ve finalde İngiltere’den son 2 olimpiyat şampiyonu Jade Jones’i yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Milli taekwondocu aynı zamanda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları yolunda cok önemli 40 puan kazandı.

    Grand Prix 2. Seri Müsabakaları’nın son gününde aynı kiloda Zeliha Ağrıs çeyrek final, erkekler 68 kiloda Berkay Akyol ilk turda rakiplerine yenildi. Türkiye, bu sonuçlarla  Grand Prix 2. Seri Müsabakalarını 2 altın ve 2 bronz madalya ile tamamladı. Organizasyonun ilk gününde bayanlar 67 kiloda Nur Tatar Askari altın, İrem Yaman bronz, ikinci gününde bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım bronz madalyanın sahibi olmuştu.

    OLİMPİYAT HAVASINDA GEÇEN BİR ORGANİZASYON

    Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, önemli bir başarıya imza atan Milli Takım kafilesini kutladı. Başkan Şahin, “Adeta bir olimpiyat havasında geçen Grand Prix Rabat ayağını 2 altın ve 2 bronz madalya ile çok iyi bir şekilde tamamladık. Altın madalyaya uzanan Nur Tatar ve Hatice Kübra Ilgün’ün şampiyonlukları ayrı birer önem taşıyor. Nur, sırasıyla son olimpiyat 3’ncüsü ve olimpiyat şampiyonunu yenerek Dünya sampiyonluğu formunu da ileriye götürdü. Hatice Kübra İlgün ise finalde son 2 olimpiyat şampiyonu taekwondonun en gündemdeki sporcusu Jade Jones’i yenerek altın madalya kazandı. Sporcularımız teknik ekibimizle büyük bir uyum içerisinde ve bu da doğal olarak başarıyı beraberinde getiriyor. Sporcularımız 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına çok sayıda katılım hedefimize başarıyla ilerliyor. Hedefimize ilerleme yolunda bize her türlü imkanı sunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Basbakanımız Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a büyük taekwondo ailesi adına teşekkür ederim. Bundan sonra da en iyi şekilde çalışarak ülkemizi gururlandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

    Previous ArticleİYİ OYNUYORDUK KAZANAMIYORDUK
    Next Article Süslü Kadınlar Pedal Çevirdi
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Şevval Çakal’dan Altın Madalya

    21 Temmuz 2025

    Türkiye Büyükler Tekvando Şampiyonası Şampiyonası Sona Erdi

    12 Ocak 2025

    Dünya ve Avrupa Şampiyonu Tekvandocu İrem Yaman evlendi

    1 Eylül 2024

    Nafia Kuş Aydın Bronz Madalya Kazandı

    10 Ağustos 2024
    Leave A Reply Cancel Reply

    Ankaragüçlüler Bu Yayını Mutlaka İzlemelisiniz

    13 Ekim 2025

    Gençlerbirliği’nde Moussa Kyabou Ameliyat Oldu

    13 Ekim 2025

    Murat Ağcabağ’dan, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na Ziyaret

    13 Ekim 2025

    Ankaragücü’nü  Süper Lig’e Taşıyacak Yönetim mi Geliyor?

    13 Ekim 2025

    Eyüpspor Orhan Ak’a Emanet

    13 Ekim 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.