Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » İşte Türkiye’yi Avrupa’da Temsil Edecek Ekiplerin Takvimi
    Futbol

    İşte Türkiye’yi Avrupa’da Temsil Edecek Ekiplerin Takvimi

    viralsporviralspor31 Mayıs 2022
    Facebook Twitter WhatsApp

    Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil edecek Trabzonspor, Fenerbahçe, Konyaspor, Başakşehir ve Sivasspor’un 2022-2023 sezonu takvimi belli oldu.

    Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi katılımları belirlenirken, sezonu en erken açacak takımlardan olan Fenerbahçe, Başakşehir ve Konyaspor’u adeta kapalı kutu rakipler bekliyor.

    Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki Fenerbahçe ile Konferans Ligi’ndeki Başakşehir ve Konyaspor Avrupa sezonunu 19-21 Temmuz tarihleri arasında açacak.

    UEFA Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimiz Başakşehir ve Konyaspor, mücadelelerine 2. ön eleme turundan başlayacak. 21 Temmuz’da ilk maça çıkacak temsilcilerimizden Başakşehir kuralara seribaşı girecek. Konyaspor ise seri başı olmayacak. Konferans Ligi’nde 2. ön eleme turunda tam 90 takım olacak.

    Konferans Ligi’nde ekiplerimizin kura çekimleri 15 Haziran’da yapılacak.

    Süper Lig şampiyonu Trabzonspor ve Türkiye Kupası’nın galibi Sivasspor, play-off etabından Avrupa’ya adım atacak. İki temsilcimiz de Rus takımlarının men edilmesi sayesinde bir tur daha az oynayacak. Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off’unda seri başı olmayan takımlar arasında kuraya girecek.

    Bordo mavililerin muhtemel rakipleri arasında şu anda sadece Danimarka’dan Kopenhag kesinleşti.

    Sivasspor da Avrupa Ligi’ne play-off aşamasından başlayacak. Trabzonspor maçlarını 16-17 Ağustos ve 23-24 Ağustos tarihlerinde, Sivasspor da 18-25 Ağustos tarihlerinde oynayacak.

    Fenerbahçe’nin, Devler Ligi’nde 2. ön eleme turunda muhtemel rakipleri Ukrayna’dan D.Kiev, Danimarka’dan Midtjylland, Güney Kıbrıs’tan AEK Larnaca oldu. Kura çekimi 14 Haziran’da yapılacak. 3. ön eleme turunda ise daha zorlu rakipler sarı lacivertlilerin karşısına çıkacak.

    Fenerbahçe’yi bu aşamada PSV, Monaco, Rangers, Benfica, Saint-Gilloise ve Sturm Graz gibi takımlar bekleyecek. 3. ön eleme turu maçları da 2-3 Ağustos ve 10 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

    Öte yandan Türk takımlarının Avrupa kupalarında gösterdiği başarısız performans, UEFA Ülke Puanı sıralamasında da 20’nci sıraya gerilememize sebep oldu. Türkiye, 27 bin 100 puanla şu andar Hırvatistan’ı takip ediyor.

    Previous ArticleAkhisarspor 4 Yılda Tepetaklak Oldu… Kayyum Atandı
    Next Article Portekizli Teknik Direktör Jesus, Fenerbahçe İçin İstanbul’da
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    FIFA’dan Adana Demirspor’a Puan Silme Cezası

    11 Mart 2026

    Ankaragücü Başkanı İlhami Alparslan’dan Taraftara Çağrı: Artık Tribünleri Doldurmanın Zamanı Geldi

    11 Mart 2026

    Galatasaray Liverpool’u Tek Golle Geçti

    10 Mart 2026

    1. Lig’de 33, 34 ve 35. hafta Maçlarının Programı Açıklandı

    10 Mart 2026
    Leave A Reply Cancel Reply

    FIFA’dan Adana Demirspor’a Puan Silme Cezası

    11 Mart 2026

    Ankaragücü Başkanı İlhami Alparslan’dan Taraftara Çağrı: Artık Tribünleri Doldurmanın Zamanı Geldi

    11 Mart 2026

    Galatasaray Liverpool’u Tek Golle Geçti

    10 Mart 2026

    1. Lig’de 33, 34 ve 35. hafta Maçlarının Programı Açıklandı

    10 Mart 2026

    1. Lig’de ve 2. Lig Beyaz Grup’ta Günün Sonuçları

    10 Mart 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2026 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.