Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » MHK’nın Fırat Aydınus Israrı
    Futbol

    MHK’nın Fırat Aydınus Israrı

    Engin AtanazEngin Atanaz10 Mayıs 2019
    Facebook Twitter WhatsApp

    ENGİN ATANAZ/ÖZEL HABER

    Merkez Hakem Kurulu (MHK), Ankaragücü’nün bu hafta deplasmanda yapacağı Medipol Başakşehir maçına Fırat Aydınus’u atadı.

    Faal hakemler arasında en kariyerli isimlerden biri olan Fırat Aydınus’un Süper Lig’deki ilk görevi Sarıyer- Gaziantepspor maçında 1. yardımcı hakemlikti.

    Aydınus, Süper Lig’de 296 maç yönetti. Bu maçlarda 1345 sarı kart, 52 ikinci sarı karttan kırmızı kart, 61 kez de direkt kırmızı kart gösterdi. 76 kez penaltı için düdüğünü çaldı.

    45 yaşındaki Fırat Aydınus, 2006-2014 yılları arasında FIFA kokartı takmıştı.

    Başakşehir’in deplasmanda Malatyaspor ile oynadığı maçta, yardımcısı Yusuf Bozdoğan’a küfür ettiği gerekçesiyle bir ay ceza alan Aydınus, cezasının bitiminin ardından önce Antalyaspor-Erzurumspor, ardından da Trabzonspor-Kayserispor maçlarını yönetti.

    Aydınus’un ceza aldığı maçta, Başakşehir lehine verdiği penaltı çok tartışılmıştı. Birçok yorumcu gibi eski hakemlerden Deniz Çoban da çalınan düdüğe tepki göstermiş; pozisyonu, “Maçın kırılma anı 43. dakikada Arda’nın yerde kaldığı pozisyondu. Arda-Bülent Cevahir ikili mücadelesinde Fırat Aydınus penaltı düdüğü çaldı. Bana göre hatalı bir düdüktü.” diye yorumlamıştı.

    Fırat Aydınus, ilk yarıdaki Rizespor-Ankaragücü karşılaşmasında da Rizespor lehine çok tartışılan penaltı vermiş, penaltıyı Altay kurtarmıştı. 

    Fırat Aydınus, Ankaragücü’nün 16 maçında düdük çaldı. Bu maçlarda Ankaragücü  için 34 sarı, 2 kırmızı kart kullandı. Rakip oyunculara ise 37 sarı, 1 kırmızı kart gösterdi. Ankaragücü, bu maçlarda 1, rakipleri ise 3 kez penaltı kullandı.

    Aydınus’un yönettiği maçlarda Ankaragücü, 2 galibiyet, 5 beraberlik 9 mağlubiyet aldı. Ankaragücü, bu sezon birçok maçta hakem hatalarından dolayı puan kaybederken, Başakşehir’in bir maçından dolayı ceza alan Fırat Aydınus’un yine aynı takımın maçına atanması dikkat çekici bulundu. 

    Previous ArticleAltay’ı Galatasaray ve Beşiktaş İstiyor
    Next Article Bursaspor Umut Tazeledi
    Engin Atanaz

    Related Posts

    Ankaragücü’nde Artık En Şanslı Aday Kim?

    16 Ekim 2025

    Ankaragücü’nün Karaman FK Maçının Hakemi Belli Oldu

    16 Ekim 2025

    Ankaragücü’nde Olağanüstü Genel Kurul Toplanamadı

    16 Ekim 2025

    Ankaragücü Başkanı Tekin, İki Dosya Hakkında Savcıya Bilgi Verdi

    16 Ekim 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Ankaragücü’nde Artık En Şanslı Aday Kim?

    16 Ekim 2025

    Ankaragücü’nün Karaman FK Maçının Hakemi Belli Oldu

    16 Ekim 2025

    Ankaragücü’nde Olağanüstü Genel Kurul Toplanamadı

    16 Ekim 2025

    Ankaragücü Başkanı Tekin, İki Dosya Hakkında Savcıya Bilgi Verdi

    16 Ekim 2025

    Ankaragücü’nün Transfer Yasaklı Dosya Sayısı 19’a Yükseldi

    16 Ekim 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.