Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » Naim, süper şampiyonlarımız ve ilgisizliğimiz / ARTUN TALAY
    Atletizm

    Naim, süper şampiyonlarımız ve ilgisizliğimiz / ARTUN TALAY

    viralsporviralspor23 Kasım 2017
    Facebook Twitter WhatsApp

    Naim en başta, hepsi on bir kişi süper şampiyonlarımız…

    Hemen baştan yazalım, bilinçli olarak, her hangi bir tartışmaya neden olmamak için bu kahramanların isimlerini burada sıralamıyorum…

    Aslında sporumuzun geçmişten günümüze bu eşsiz kahramanlarını hepimiz biliyoruz.

    Zaten bizm vurgulamak istediğimiz de; onlarla ilgili biyografi yok, kitap yok, film yok.

    Kahramanlarımızı layık oldukları şekilde anıtlaştıramamışız…

    Hindistan dünya şampiyonu güreşçileri için film yaptı, biz yapmadık.

    Halbuki günümüz teknolojisi ile ne filmler yapılır.

    Kar, para, reyting getirmez diyenlere şu iki şeyi hatırlatmak isterim.

    Yıllar önce Metin Oktay ile ilgili film yapılmıştı, büyük seyirci toplamıştı.

    Ayrıca bazı gazeteler günlük fotoroman şeklinde “devamı yarın” diyerek pehlivan hikayeleri yayınladılar, büyük ilgi gördüler.

    Büyük şampiyon Naim’in kaç kere dünya şampiyonu olduğu televizyon kanallarında farklı farklı söylendi.

    Üniversitede halter dersinden kaldığını söyleyen kanal ve kendi vücut ağırlığının üç katını kaldıran ikinci halterci olduğunu söyleyen başka bir tv kanalı.

    Çünkü ortada biyografi, kitap ve film yok.

    Oysa, Naim kendi vücut ağırlığının üç katının on kilo fazlasını kaldıran tek insandır.

    Naim batı ülkelerinin on milyon dolar transfer ve yüz milyon dolar sponsor ve reklam tekliflerini elinin tersiyle itti ve Türkiye’yi tercih etti.

    Naim’den sonra bir milyon onurlu çalışkan Bulgaristan göçmeni vatandaşımız, Türkiye’ye Naim’i örnek alarak göç etti.

    Naim ve diğer süper şampiyonlarımızla ilgili film, kitap, biyografi yoksa bunun nedeni para, reyting, kazanç değil kıskançlık ve buna bağlı mutsuzluktur.

    Tarihten bir örnekle bunu kanıtlayacağım.

    Sezar’a komplo kuran Kasiyus’ta (Cassius) derin bir kıskançlık vardı ve buna bağlı olarak mutsuzdu. Bu nedenle Sezar birinci yardımcılığına Kasiyus’u değil, Brütüs’ü getirmişti. Kasiyus kara kara düşünüyordu ve Sezar’a karşı duyduğu nefret hastalık haline geldi. Sezar hakkında birçok yalanı hikayeleştirerek fitne ve iftiraya başlamıştı. Sezar’ın büstlerine gizlice çamur sürmeler, Sezar’ın adının geçtiği yazıtlara çamur sürmeler, Brütüs’ün ve Sezar’ın odasının karıştırılmasını, nöbetçiler görüyor ve bildiriyordu. Ama çocukça hareketler olarak kabul ediliyordu. Brütüs adanmış bir demokrattı. Ülkesine ve erdeme çok değer verirdi. Ama Sezar’ın baskıcı yönetiminden de hoşlanmıyordu. Brütüs Roma’da Sezar’dan sonra gelen birinci adamdı. Sezar öldükten sonra başa Brütüs geçecekti. Kısaca bekleyecek sabrı da vardı. Acele edip komplonun içinde yer almasına gerek yoktu. Fakat Kasiyus Brütüs’ü kendi hıncıyla zehirleyip, her gün Sezar’la ilgili gerçek dışı hikayeler anlatıp Brütüs’ü kendisine komploda yardımcı olmaya ikna etti. Çünkü Brütüs, Kasiyus’un sinsi virüsüne karşı kendisini koruyamamıştı. Brütüs tuzağa düştü. Sezar’ı ülke içindeki küçük sorunlarla algılamaya başladı. Oysa Brütüs Sezar’ı dünya üzerindeki etkilerine göre algılasaydı böyle bir komploya girmezdi. En önemlisi virüs bulaştıran Kasiyus’a acımamalıydı. Yardım ederek kendini ağa düşürdü. Sezar’ın ölümünden sonra virüs bulaştırıcı Kasiyus değişmeden kaldı. Ama öldürülme olayı Brütüs’ün dengesini bozdu. Ayrıca evdeki hesap çarşıya uymadı. Augustus ve Antonyus, Brütüs ve Kasiyus’a karşı büyük bir ordu hazırladırlar ve onları yendiler. Kasiyus yenilince bir köleye emir verip, kılıcıyla kendini öldürttü. Brütüs’te kılıcını yere ters saplayıp, üstüne atlayıp intihar etti.

    Roma Augustus’a kaldı.

    Eğer Naim ve diğer süper onlarca şampiyonumuzla ilgili kitap, biyografi, film yoksa bunun nedeni Kasiyus karakterli adamlardır.

    Herkes kaldırışlarını bitirir, en son Naim podyuma çıkardı.

    Magnezyum tozunu eline sürer, saçını üfler ve halterin başına geçerdi.

    Salondaki ve ekran başındaki herkes biraz sonra kırılacak olan dünya rekoruna odaklanırdı.

    Gelecek kuşaklar için bu nedenle film, kitap, biyografi çok önemli ve gereklidir.

    Previous ArticleKONYASPOR VE BAŞAKŞEHİR İÇİN UEFA AVRUPA LİGİ’NDE EN KRİTİK HAFTA
    Next Article Türkiye’de Futbol Yorumculuğu!
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Arda Güler ve Kenan Yıldız, 2025 IFFHS Ödülleri’nde Adaylar Arasında

    1 Kasım 2025

    Ankara, 2029 UEFA Avrupa Ligi Finali Ev Sahibi Adayı

    31 Ekim 2025

    Ankaragücü’nün Kastamonuspor Maçının Yayınlanacağı Platform Açıklandı

    30 Ekim 2025

    Gençlerbirliği’ne İmza Atan Volkan Demirel ile İlgili İlk İzlenimler

    29 Ekim 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Keçiörengücü’nden Yeni Teknik Direktörüne Farklı Galibiyet Hediyesi

    1 Kasım 2025

    Futbolda Günün Sonuçları

    1 Kasım 2025

    Arda Güler ve Kenan Yıldız, 2025 IFFHS Ödülleri’nde Adaylar Arasında

    1 Kasım 2025

    Ankaragücü, TED Ankara Kolejliler’e Mağlup Oldu

    31 Ekim 2025

    Hacıosmanoğlu: 45 Gün Hak Mahrumiyeti Aldıktan Sonra Hakemliği Bitiyor

    31 Ekim 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.