Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » Olimpiyatın İlk Bölümü
    Yazarlar

    Olimpiyatın İlk Bölümü

    viralsporviralspor7 Ağustos 2024
    Facebook Twitter WhatsApp

    Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için 4 farklı görüşe başvurdum. Bu konuda uzmanlıkları olan bu arkadaşlarımın oyunların ilk bölümü ile ilgili görüşlerini derledim ve bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Sinan Özışık: Atletizm kültürü tüm spor dallarını zevkle saygıyla izlemeyi gerektirmektedir. Açılışı değişik buldum. Opera, sanatçılar, heykeller ilgi çekici idi. Yağışlı hava bence açılışı etkiledi. Buna örnek olarak “triatlon” yarışını örnek olarak verebilirim. Yağış nedeni ile yaklaşık 50 bisikletçi kadın düştü. Ya ”B” planı olmalı ya da yarışlar ertelenmeliydi. Eskrimde solak eskrimcilerin olması ve başarılı olması beni şaşırtmadı. Cimnastikte yarışmaların önce takım sonra da bireyselde devam etmesi akıllıca bir programlama olmuş. Tüm olimpiyata cimnastiği yaymışlar.

    Merdol Gerçin: Seremoni güzeldi. İçinde yine de uygun olmayan bölümler vardı. Gariban ülkeye küçük, önemli gördükleri ülkelere büyük tekne vermişler. Haliyle devir değişiyor, görüşler değişiyor. Binicilik yarışlarının Versay Sarayında yapılması ilginç olmuş.
    Vakko ailesini yakından tanırım. Cem’i de yakından tanırım. onlar işadamıdırlar. Bunu yapacaksın denilince onu yaparlar. Bu araştırılmalı. Yüzme için sen nehri denildi. Sonra iklim değişikleri nedeni ile havuza yarışlar alındı. Kadın boksörlerimiz biz de varız dedi.

    Dr.Murat Kaçar: Her ülke kendi entelektüel görüşüne göre olimpiyat düzenliyor. Saygı gösterilmeli. Eskiden gladyatörler pistte birbirleriyle öldüresiye dövüşüyorlardı. Şimdi ise minderde, havuzda, pistte, sporcular birbirleri ile yarışıyorlar. Yüzmede ilgimi çeken aynı antrenörün iki sporcuyu birden çalıştırması. Bunların birinin birinci, diğerinin ikinci olmasını da ilginç buldum. Basketbolda Amerika yine iyi bir takımla gelmiş. Bize iyi maçlar izletiyorlar. Voleybolda bizim için İtalya maçı önemli. O zaman nereye kadar gidebileceğimizi göreceğiz. Atıcılıkta tarihi madalya aldık. Okçulukta aldığımız bronz madalya bireyselde önümüzün açık olduğunu gösterdi.

    Cengiz Akıncı: Olimpiyatlar bende iyi bir izlenim bırakmadı. Paldır küldür geçen bir olimpiyat oluyor. Olimpiyat köyü olimpiyat ailesinin evidir. Orada kaynaşma olur. Sporcular birbirini tanır. Pansiyonlarda evlerde kalmak ne demek? Bunların üstü örtülüyor. Açılışı da Pierre’de Coubertin’in kültürüne ters buldum. Hele bitsin söyleyecek farklı çok şey var.

    ARTUN TALAY

    Previous ArticleBuse Naz Çakıroğlu Paris 2024’te Finalde
    Next Article Ankaragücü Basın Sözcüsü Mehmet Şanal’dan Gazeteciler Cemiyeti’ne Ziyaret
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Ankaragücü’nü  Süper Lig’e Taşıyacak Yönetim mi Geliyor?

    13 Ekim 2025

    Ankaragücü Deneyimli Kadrosuyla Rahat Kazandı

    12 Ekim 2025

    Ankaragücü’nün Kaderini FIFA Belirleyecek

    6 Ekim 2025

    Ankaragücü Savunmasının Kurbanı Oldu

    5 Ekim 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Arda Güler ve Kenan Yıldız Golden Boy’un Son 25 Adayı Arasında

    15 Ekim 2025

    Sarıyer’de Servet Çetin Dönemi

    15 Ekim 2025

    Osman Gazi Kandaş Aday Olmaktan Vazgeçti

    15 Ekim 2025

    Ankaragücü Başkanı Tekin, Mansur Yavaş’a Yüklendi

    15 Ekim 2025

    Ankaragücü Başkan Adayı Nazım Barkçin: Hizmete Hazırım

    15 Ekim 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.