Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » PFDK’ya Sevk edilenler Kaç Maç Ceza Alacak?
    Futbol

    PFDK’ya Sevk edilenler Kaç Maç Ceza Alacak?

    viralsporviralspor6 Kasım 2018
    Facebook Twitter WhatsApp

    Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında oynanan Galatasaray – Fenerbahçe derbisinin bitiminin ardından yaşanan olaylarla ilgili PFDK’ya sevk edilenler açıklandı.

    Galatasaray’dan Başkan Mustafa Cengiz ve teknik direktör Fatih Terim başta olmak üzere Hasan Şaş, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Garry Rodrigues ve Mariano PFDK’ya sevk edildi.

    Fenerbahçe’den ise Roberto Soldado ve Jailson disiplin kuruluna sevk edildi.

    PFDK sevklerinin açıklanmasının ardından, Galatasaray – Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara karışanların ne kadar ceza alacağı merak edilmeye başlandı.

    Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 38. maddenin 4. bendinden PFDK’ya sevk edildi. 38. maddenin 4. bendi, kulübün kendi basın yayın organlarından yapılan açıklamayı kapsıyor.

    Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklama nedeniyle, bu maddeye göre kulüp başkanı PFDK’ya sevk edilirken, Galatasaray Kulübü’ne 100 bin ile 300 bin TL arasında para cezası, Başkan Mustafa Cengiz’e ise 30 bin ile 140 bin TL arası para cezası ve 45 ile 120 gün arası hak mahkumiyeti verilmesi bekleniyor.

    Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hem 38 hem de 41. maddeden PFDK’ya sevk edildi. 41. maddede belirtilen hususlara göre, eylemin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde 3 ile 7 maç arası men cezası veriliyor.

    Fatih Terim, bu maddenin yanı sıra sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 38. maddeden de PFDK’ya sevk edildi ve bu maddeye göre de 3 ile 7 maç arasında ceza alması bekleniyor.

    Fatih Terim için öngörülen ceza miktarı ise, bu sevkler sonucunda 6 ile 14 maç arası olarak öngörülüyor. Ancak Terim için sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle 41. maddenin 3. bendine göre ceza verilirse, bu kez cezanın üst limiti 14 maç oluyor ancak alt limit 3 maçta kalıyor.
    41. maddenin 3. bendi, “Görevlilere ve diğer kişilere ihtar, para cezası, en fazla 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya en fazla 45 gün hak mahrumiyeti cezası verilir” ifadelerini içeriyor.

    Karşılaşmanın ardından en çok konuşulan isimlerden birisi olan Hasan Şaş, saldırı nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.

    Hasan Şaş’ın yanı sıra Galatasaraylı futbolculardan Rodrigues, Donk ve Ndiaye, Fenerbahçe’den de Soldado ve Jailson, saldırı nedeniyle sevk edilen isimler oldu. Futbolcular ve Hasan Şaş’ın alması beklenen ceza ise 5-10 maç arası.

    Previous ArticleOlaylı Derbinin Ardından 16 kişi PFDK’ya Sevk edildi
    Next Article Mesut Bakkal Alanyaspor’dan Ayrıldı
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Hüseyin Eroğlu: İkinci Yarı Bir Türlü Oyuna Giremedik

    26 Ekim 2025

    Gençlerbirliği Evinde Kaybetti

    26 Ekim 2025

    Keçiörengücü’nde Sedat Ağçay Dönemi Sona Erdi

    26 Ekim 2025

    Gençlerbirliği Gazzeli Çocukları Unutmadı

    26 Ekim 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Hüseyin Eroğlu: İkinci Yarı Bir Türlü Oyuna Giremedik

    26 Ekim 2025

    Gençlerbirliği 2. Yarıda Tanınmaz Haldeydi

    26 Ekim 2025

    Ankaragücü Basketbolda Galip

    26 Ekim 2025

    Gençlerbirliği Evinde Kaybetti

    26 Ekim 2025

    Keçiörengücü’nde Sedat Ağçay Dönemi Sona Erdi

    26 Ekim 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.