Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » Şampiyonlar Ligi’nde Muhtemel Rakipler ve Kurallar
    Futbol

    Şampiyonlar Ligi’nde Muhtemel Rakipler ve Kurallar

    viralsporviralspor15 Mayıs 2018
    Facebook Twitter WhatsApp

    Süper Lig’de son hafta için geri sayım sürerken gözler Şampiyonlar Ligi’ne çevrildi.

    Ligi şampiyon ve 2. bitiren takımlarımız Devler Ligi’ne gidecek.

    Hangi takım hangi turdan turnuvaya katılacak, hangi torbada yer alacak?

    2015-2016 sezonundan bu yana Şampiyonlar Ligi’ne hasret kalan Galatasaray, son hafta Göztepe karşısında 1 puan alırsa şampiyon olacak ve önümüzdeki yıl Şampiyonlar Ligi’ne direkt gruplardan katılma hakkı elde edecek.

    Sarı kırmızılılar 14 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi en çok temsil eden takım konumunda.

    Galatasaray, 2016-17 sezonunda UEFA’dan aldığı ceza ve 2017-18 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Östersunds’a elenmesi nedeniyle son iki sezonda puan toplamayı başaramadı.

    UEFA’da takımların puanları hesaplanırken son 5 sezona bakıldığı için Galatasaray’ın toplamda 29 bin 500 puanı bulunuyor.

    Şampiyonlar Ligi’nde geçtiğimiz sezon 3. torbaya son sıradan katılan takımın 42 bin puanı bulunuyordu. Beşiktaş, 45 bin puanla üçüncü torbada yer almayı başarmıştı.

    Ortalamala rakamlar göz önüne alınırsa Galatasaray, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanırsa büyük bir ihtimalle kura çekimine dördüncü torbadan katılacak.

    Bu durumda, ligdeki son maçında deplasmanda Göztepe’yi yenmesi veya berabere kalması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray’ı zorlu rakipler bekleyecek.

    KURALLAR DEĞİŞTİ

    Şampiyonlar Ligi’nde 2018-19 sezonundan itibaren değişiklikler uygulanacak. Toplamda 26 takım grup aşamasına doğrudan katılım hakkı elde edecek.

    UEFA’nın ülkeler sıralamasında ilk dört sırada bulunan İspanya, Almanya, İngiltere ve İtalya’nın en üst liglerini ilk dört sırada tamamlayan 16 takım, beş ve altıncı sırada yer alan Fransa ile Rusya’nın liglerindeki ilk iki sırayı alan toplam 4 takım gruplara doğrudan katılacak.

    Ülkeler sıralamasında yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu sırada yer alan Portekiz, Ukrayna, Belçika ve Türkiye’deki liglerde şampiyon olan 4 takımın yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi’nin son şampiyonu 2 takım, turnuvanın grup aşamasına doğrudan katılma hakkına sahip olacaklar. Kalan 6 takım ise eleme turları neticesinde belirlenecek.

    Bir önceki formatta Avrupa Ligi’ni kazanan takım, Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynama hakkı kazanıyordu. Yeni formatla birlikte doğrudan katılım hakkı kazanıyor.

    SÜPER LİG ŞAMPİYONU ÖN ELEME OYNAYACAK MI?

    Türkiye, yeni formatta da Şampiyonlar Ligi’ne iki kontenjan elde etti. Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 10. sıradaki yerini kaybetmediği müddetçe Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasına doğrudan katılacak.

    Ligi ikinci bitiren takım ise Devler Ligi’ne 2. ön eleme turundan itibaren giriş yapacak. Yani ligi 2. bitiren takım 3 eleme turunu geçebilirse gruplara kalacak.

    Süper Lig’i 2. bitiren ekip, 24/25 Temmuz 2018’de ilk maçına çıkacak.

    ÖN ELEME NASIL OLACAK?

    Şampiyonlar Ligi ön elemesinde iki ayrı torba olacak. UEFA ülkeler sıralamasında 11 ve daha aşağısında bulunan ülkelerin takımları, Şampiyonlar Yolu’nda, UEFA ülkeler sıralamasında 5. ve 6. sırada yer alan ülkelerin üçüncüleri ile, 7. sıra ve daha aşağısında yer alan ülkelerin ikincileri ise Lig Yolu’nda yer alacak.

    Yani Türkiye, 10. sıradan geriye düşmemesi durumunda Süper Lig’i ikinci tamamlayan takım, Lig Yolu’na katılacak.

    Şampiyonlar Yolu torbasından toplamda 4 takım , UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmaya hak kazanacak.

    Şampiyonlar Yolu torbasındaki takımlar, grup aşamasına kalabilmek için şu turları geçmek zorunda:

    Ön eleme turu

    1. eleme turu

    2. eleme turu

    3. eleme turu

    play-off turu

    Lig Yolu torbasında yer alan takımlar, aşağıdaki eleme turlarında boy gösterecekler :

    2. eleme turu

    3. eleme turu

    Play-off turu

    ÖN ELEMEDE ELENEN TAKIMLAR, AVRUPA’YA VEDA MI EDİYOR?

    Şampiyonlar Yolu torbasında yer alıp, ön eleme turundan 3. tura kadar olan kısımda elenen takımlar, UEFA Avrupa Ligi’ne ön eleme aşamasından katılmaya hak kazanacaklar.

    Şampiyonlar Yolu torbasında yer alıp, Şampiyonlar Ligi play-off turunda elenen takımlar ise UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılma hakkı elde edecekler.

    Lig Yolu torbasında yer alıp, Şampiyonlar Ligi elemelerine 2. turda veda eden takımlar, UEFA Avrupa Ligi’ne ön eleme aşamasından katılmaya hak kazanacaklar.

    Lig Yolu torbasında yer alıp, Şampiyonlar Ligi elemelerine 3. turda ya da play-off turunda veda eden takımlar ise UEFA Avrupa Ligi gruplarına doğrudan katılım sağlayacaklar.

    Yani, Türkiye’de ikinci olan takım Şampiyonlar Ligi elemelerinde 2. turu geçerse, en kötü ihtimalle Avrupa Ligi gruplarında yer almayı garantilemiş olacak.

    KOTA 5 TAKIM!

    Yeni formatın ardından ülkelerin Şampiyonlar Ligi’ne göndereceği takım sayısına kota getirildi. Alınan kararlara göre bir ülkeden Şampiyonlar Ligi’ne en fazla 5 takım gidebilecek.

    SÜPER LİG ŞAMPİYONUNU BEKLEYEN TAKIMLAR

    1. TORBA

    Barcelona
    Manchester City
    Bayern Münih
    PSG
    Juventus
    Lokomotiv Moskova
    Real Madrid ya da Liverpool
    Atletico Madrid ya da Marsilya

    2. TORBA

    Borussia Dortmund (89.000)
    Porto (86.000)
    Manchester United (82.000)
    Shakhtar Donetsk (81.000)
    Napoli (78.000)

    3. TORBA

    Roma (64.000)
    Schalke (62.000)
    CSKA Moskova (45.000)

    4. TORBA

    Valencia (36.000)
    Club Brugge (29.500)
    Hoffenheim (14.285)

    TORBALARI NETLEŞMEYENLER

    Real Madrid (160.000) – Şampiyonlar Ligi finali oynayacak
    Atletico Madrid (138.000) – Avrupa Ligi finali oynayacak
    Benfica* (80.000) – Eleme oynayacak
    Basel* (71.000) – Eleme oynayacak
    Tottenham (67.000)
    Liverpool (62.000) – Şampiyonlar Ligi finali oynayacak
    Salzburg* (55.000) – Eleme oynayacak
    Rudogorets Razgrad* (37.000)
    PSV* (36.000) – Eleme oynayacak
    Celtic* (31.000) – Eleme oynayacak
    Marsilya (32.000) – Avrupa Ligi finali oynayacak

    Şampiyonlar Ligi’ne gitme ihtimali bulunan takımlarımız ve puanları şöyle:

    Galatasaray (29.500)
    Fenerbahçe (23.500)
    Başakşehir (8.500)

    Previous ArticleGalatasaray’da Gönderilecekler Belli Oldu
    Next Article Ankara 19 Mayıs Stadyumu Bilmecesi
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Arda Güler ve Kenan Yıldız Golden Boy’un Son 25 Adayı Arasında

    15 Ekim 2025

    Sarıyer’de Servet Çetin Dönemi

    15 Ekim 2025

    Osman Gazi Kandaş Aday Olmaktan Vazgeçti

    15 Ekim 2025

    Ankaragücü Başkanı Tekin, Mansur Yavaş’a Yüklendi

    15 Ekim 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Arda Güler ve Kenan Yıldız Golden Boy’un Son 25 Adayı Arasında

    15 Ekim 2025

    Sarıyer’de Servet Çetin Dönemi

    15 Ekim 2025

    Osman Gazi Kandaş Aday Olmaktan Vazgeçti

    15 Ekim 2025

    Ankaragücü Başkanı Tekin, Mansur Yavaş’a Yüklendi

    15 Ekim 2025

    Ankaragücü Başkan Adayı Nazım Barkçin: Hizmete Hazırım

    15 Ekim 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.