Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » Sporun, Siyasetin Arka Bahçesi Olmasını İstemiyoruz
    Futbol

    Sporun, Siyasetin Arka Bahçesi Olmasını İstemiyoruz

    viralsporviralspor2 Ocak 2018
    Facebook Twitter WhatsApp

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, sporun, siyasetin arka bahçesi olmasını istemediklerini söyledi.

    Yasemin Öney Cankurtaran, başkanlığını yaptığı CHP Spor Kurulu’nun çalışmaları hakkında bilgi verirken, “Sporda kutuplaştırıcı dilin tribünlere kadar indiğini görüyoruz. Tribünler toplumun en hassas sinir uçlarıdır. Lütfen siyaseti tribünlere bulaştırmayalım. Siyasetin gergin, kutuplaştırıcı dilini spordan uzak tutalım” diye konuştu.

    Cankurtaran, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Spor Kurulu olarak, Türkiye’de sporu hak ettiği noktaya getirmeyi, milli bir spor politikası oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, sporun, siyasetin arka bahçesi olmasını istemediklerini vurguladı.

    Sporun insan odaklı politikalarla geliştirilmesi ve liyakata önem verilmesi gerektiğini kaydeden Cankurtaran, Türk sporunun, dünyada hak ettiği yerde olmadığını ifade etti.

    Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün spor konusunda, döneminin çok ötesinde hedefler koyduğunu hatırlatan Yasemin Öney Cankurtaran, bugün Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığının beden eğitimi derslerine ket vurması, amatör kulüplere sahip çıkılmaması, alt ve üst yapı eksiklikleri nedeniyle sporcu yetiştirilemediğini dile getirdi.

    Cankurtaran, sporda kullanılan dile dikkati çekerek, “Sporda kutuplaştırıcı dilin tribünlere kadar indiğini görüyoruz. Tribünler toplumun en hassas sinir uçlarıdır. Eğer gerginleştirici, kutuplaştırıcı söylemlerle o sinir uçlarını harekete geçirecek konuşmalar yaparsanız, çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalırız. Lütfen siyaseti tribünlere bulaştırmayalım. Siyasetin gergin, kutuplaştırıcı dilini spordan uzak tutalım.” diye konuştu.

    Engelli ve kadın sporcuların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Cankurtaran, CHP’nin yaşanan sorunları Meclis’e taşıyarak çözümler aradığını ifade etti.

    Yasemin Öney Cankurtaran, Spor Kurulu olarak 20 Ocak’ta seçimle tüm alt kurulları yenileyeceklerini, çalışmalara “seçilmiş bir kurul” olarak devam edeceklerini bildirdi.

    Previous ArticleBeşiktaş’ın Yeni Transferi Vida Geliyor
    Next Article Gaziantepspor’un Anahtarı Valiliğe Teslim Edildi
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Ziraat Türkiye Kupası’nda 4. Hafta Heyecanı Başlıyor

    2 Mart 2026

    Levent Şahin: Bu 1 Puan Bizim İçin Çok Kıymetli Olacaktır

    1 Mart 2026

    Gençlerbirliği Ateşle Oynuyor

    1 Mart 2026

    İlhami Alparslan: Birlikte Başaracağız

    1 Mart 2026
    Leave A Reply Cancel Reply

    Ankaragücü’nden Güzel Haberler Geliyor

    2 Mart 2026

    Ziraat Türkiye Kupası’nda 4. Hafta Heyecanı Başlıyor

    2 Mart 2026

    Gençlerbirliği’nde Kazanma Hırsı Kalmamış

    1 Mart 2026

    Gençlerbirliği’nde Korkutan Tablo

    1 Mart 2026

    Gençlerbirliği’nde İşler İyi Gitmiyor

    1 Mart 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2026 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.