Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » TÜRKİYE PARA-TEKVANDODA ZİRVEDE
    Tekvando

    TÜRKİYE PARA-TEKVANDODA ZİRVEDE

    viralsporviralspor8 Aralık 2017
    Facebook Twitter WhatsApp

    Türkiye, Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası’nda 5 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı. Bayanlarda takım halinde Avrupa Şampiyonu olan Türkiye, genel sıralama ve erkeklerde Avrupa 2’nciliğini elde etti.

    Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen ve 19 ülkeden 99 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Para-Tekvando Şampiyonası’na 15 sporcu ile katılan Türkiye, 14 madalya kazandı. Türkiye, şampiyonayı 5 altın, 3 gümüş ve 6 bronz madalya ile tamamladı.

    Şampiyonada, erkekler K42 75 kiloda Mehmet Serkan Serpici, K42 +75 kiloda Mehmet Sami Saraç, bayanlar K42 49 kiloda Nurgül Bilek, K44 49 kiloda Meryem Betül Çavdar ve K44 58 kiloda Gamze Gürdal altın madalya kazandı. Bayanlar K42 +58 kiloda Ayşe Dudu Karatay, K44 +58 kiloda Nurcihan Ekinci ve erkekler K44 61 kiloda Alican Özcan gümüş madalyanın sahibi oldu. Erkekler K43 75 kiloda Osman Yalt, K44 75 kiloda Fatih Çelik, K44 +75 kiloda Bayram Kayan, K42 +75 kiloda Yaşar Sami Gökbaba ile bayanlar K44 49 kiloda Şerife Tuncay ve K44 +58 kiloda Şeyma Nur Emeksiz Bacaksız bronz madalya kazandı.

    Türkiye, bu sonuçlarla bayanlarda takım halinde Avrupa Şampiyonu olurken, genel sıralama ve erkeklerde Avrupa 2’nciliğini elde etti.

    ENGELLİ SPORCULARIMIZA HER ZAMAN ŞANS VERMELİYİZ

    Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, engelli sporculara şans verildiğinde neler başarabildiklerini bir kez daha gösterdiklerini söyledi. Başkan Şahin, “Bizim sporu yayma ve geliştirmenin yanında sosyal sorumluluklarımızda var. Bu doğrultuda engelli sporcularımıza büyük destek veriyoruz. Onlara her zaman mücadeleci olmaları için şans tanıyoruz. Onlarda kendilerine şans verildiğinde neler yapabileceklerini gösteriyorlar. Avrupa şampiyonasında yine gururumuz oldular. Bu sporcuların önümüzdeki dönemde daha da başarılı olacaklarına inanıyorum. Elde edilen başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Elde ettiğimiz sonuçlar ülkemize armağan olsun” ifadelerini kullandı.

    Previous ArticleSEVİMLİ KÖPEĞİN İNADI MAÇI DURDURDU
    Next Article GENÇLERBİRLİĞİ, ANTALYA MAÇI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Tekvando Kadın Milli Takımımız Dünya Şampiyonu

    30 Ekim 2025

    Tekvandoda İki Altın Madalya

    27 Ekim 2025

    Dünya Tekvando Şampiyonası’nın 3. Gününde 1 Gümüş, 1 Bronz Madalya

    26 Ekim 2025

    Elif Sude Akgül Dünya İkincisi

    25 Ekim 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Gençlerbirliği Kasımpaşa’dan Puan Çıkardı

    12 Aralık 2025

    FIFA’dan, Adana Demirspor’a Puan Silme Cezası

    12 Aralık 2025

    Ankaragücü’nün Kolay Maçları Bitti, Asıl Mücadele Şimdi Başlıyor

    12 Aralık 2025

    Ankaragücü’nün Suskun Golcüsü Atakan Güner Kepezspor’a Patladı

    12 Aralık 2025

    Arda Güler’in Güncel Piyasa Değeri Parmak Isırtıyor

    12 Aralık 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.