Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » UEFA Şampiyonlar Ligi Heyecanı Başlıyor
    Futbol

    UEFA Şampiyonlar Ligi Heyecanı Başlıyor

    viralsporviralspor18 Eylül 2018
    Facebook Twitter WhatsApp

    UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2018- 2019 sezonu heyecanı bugün yapılacak karşılaşmalarla başlıyor.

    Devlerin sahne alacağı turnuvada Türkiye’yi Galatasaray temsil edecek.

    Sarı kırmızılılar, D Grubu’ndaki ilk maçını Lokomotiv Moskova ile oynayacak. Grubun diğer ekipleri Schalke ile Porto, Almanya’da karşı karşıya gelecek.

    Bu sezon gruplarda mücadele edecek 32 takımın futbolcularının toplam değeri tam 14 milyar euro’yu buluyor.

    Transfermarkt verilerine göre 32 takım arasında en değerli ekip Barcelona. Katalanların futbolcu değerleri 1 milyar 140 milyon euro olarak belirtiliyor.

    Galatasaray, 32 takım arasında 96.6 milyon euro’luk değeriyle 26. sırada yer alıyor. Sarı kırmızılıların yer aldığı D Grubu düşük bütçeli takımlardan oluşuyor. Grubun toplam değeri 702 milyon euro.

    En pahalı grupta 2 milyar 652 milyon euro ile Barcelona, Tottenham, İnter ve PSV yer alıyor. Viktoria Plzen, 30 milyon euro’luk değeriyle turnuvanın en düşük bütçeli ekibi.

    3 PUANA 2.7 MİLYON EURO

    Şampiyonlar Ligi’nde dağıtılacak primler geçtiğimiz sezonlara göre artırıldı.

    Buna göre, takımlar her galibiyet için kasalarına 2.7 milyon euro koyacaklar.

    Beraberlik için de 900 bin euro ödenecek. Galatasaray’ın katılım parasıyla birlikte D Grubu’nda ilk 2’ye girip 2. Tur’a yükselmesi halinde yaklaşık 50 milyon euro’luk bir gelir elde etmesi bekleniyor.

    Gruptan çıktığı için geçen sezon 6 milyon euro alan takım, artık bu sezonla birlikte 9.5 milyon euro elde edecek. Şampiyon kulübün geliri yüzde 44 yükselecek.

    UEFA’nın aldığı kararlar ve düzenlemeler sonrası takımlara verilecek paralarda ciddi bir artış yaşandı. Sunulan raporda 2017-18 sezonu ile 2018-19 sezonu arasındaki gelir farkları öne çıkıyor.

    Bu sezon itibariyle Devler Ligi’nde yer alan 32 takım ciddi bir kazanç elde edecek. 2018-19 sezonuyla beraber Şampiyonlar Ligi’ne katılım parası 12.7 milyon eurodan 15.25 milyon euroya çıkarıldı, 2.55’lik bir fark yani yüzde 20’lik bir fark geldi.

    Gruplardaki takımlara ayakbastı parasıyla beraber 7.2 milyon euro’luk bir artışla 16.2 milyon euro dağıtılacak. Son 16 turuna kalan takımlar 9.5 milyon euro alıp 3.5 milyon euro’luk bir artış alacak. Çeyrek final, 6.5’tan 10.5 milyon euro’ya, yarı final 7.5 milyon euro’dan 12 milyon euro’ya, final geliri 11 milyon euro’dan 15 milyon euro’ya ve şampiyonluk ise 15.5’tan 19 milyon euro’ya artırıldı.

    Minimum olarak hesaplanan bu gelirlerde şampiyon olan takım 2018-2019 sezonunu 67.2 milyon euro ile kapatacak. Geçen sezon şampiyon olan takımı 44.2 milyon euro elde etmişti.

    Maksimum olarak hesaplandığında da gelirler daha da yükseliyor, 82.5 milyon euroya çıkıyor.
    Şampiyonlar Ligi’nde 2017-18 ile 2018-2019 sezonu gelirleri karşılaştırıldığında ortaya çıkan farklar dikkat çekiyor.

    Buna göre maksimum puan ve galibiyetlerle şampiyon olan takım, 57.2 milyon euroluk gelirden 82.5 milyon euroya yükseliyor.

    Aradaki 25.3 milyon euro’luk farkla yüzde 44’lük bir oran göze çarpıyor. Diğer aşamalardaki farklar da bir hayli öne çıkıyor. Özellikle grup aşamasında yüzde 80’e varan bir fark bulunuyor.

    Geçen sezon 9 milyon euro olan grup aşaması geliri bir anda 16.2 milyon euro’ya çıkıyor.
    2017-18 sezonu ile 2018-19 sezonu arasındaki gelir farkı hesaplandığında ilginç rakamlar da çıkıyor. Tüm aşamalardaki farklar ortaya çıktığında, 22.7 milyon euro rakamına erişiliyor.

    Şampiyonlar Ligi’ne 2 yıl aradan sonra geri dönen Galatasaray henüz resmi maça çıkmadan ciddi bir gelir elde etti.

    Katılım parası olarak 15.25 milyon euro alacak olan sarı kırmızılılar, grup aşaması için de minimum 16.2 milyon euro’yu garanti altına alıyor. Buna göre, Galatasaray grup aşamasını geçemese bile toplamda 31.45 milyon euro’yu kazanmış olacak.

    UEFA’nın belirlediği yeni ekonomik sistemde galibiyet ve beraberlik primleri de artmış bulunuyor. Buna göre, temsilcimiz sarı kırmızılılar, alacağı bir galibiyet için 2.7 milyon euro’yu kasasına koyacak.

    1.5 milyon euro’dan 1.2 milyon euro’luk artışla bu noktaya gelen son durumda, beraberliğe de 900 bin euro verilecek.

    GÜNÜN PROGRAMI

    A Grubu

    22.00 ……. Monaco-Atletico Madrid
    22.00 ……. Brugge-Dortmund

    B Grubu

    19.55 …….. İnter-Tottenham
    19.55 …….. Barcelona-PSV

    C Grubu

    22.00 ……. Kızılyıldız-Napoli
    22.00 ……. Liverpool-PSG

    D Grubu

    22.00 ……. Schalke-Porto
    22.00 ……. Galatasaray-Lokomotiv

    .

    Previous Article12 Dev Adam Sürprize İzin Vermedi
    Next Article Galatasaray Devler Ligi’nde Sahne Alıyor
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Futbolda Günün Sonuçları

    3 Ekim 2025

    Gençlerbirliği’nde Eksikler Can Sıkıyor

    3 Ekim 2025

    A Milli Takım Kadrosu Açıklandı

    3 Ekim 2025

    Arda Kardeşler’e PFDK’dan Hak Mahrumiyeti Cezası

    3 Ekim 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    Futbolda Günün Sonuçları

    3 Ekim 2025

    Gençlerbirliği’nde Eksikler Can Sıkıyor

    3 Ekim 2025

    A Milli Takım Kadrosu Açıklandı

    3 Ekim 2025

    Arda Kardeşler’e PFDK’dan Hak Mahrumiyeti Cezası

    3 Ekim 2025

    PFDK, Aynı anda 7 Oyuncu Oynatan Sakaryaspor Kararını Açıkladı

    3 Ekim 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.