Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » TFF’nin İnternet Ortamındaki Futbol Yayınlarına Yönelik Erişim Engeli Yetkisi Sona Erdi
    Futbol

    TFF’nin İnternet Ortamındaki Futbol Yayınlarına Yönelik Erişim Engeli Yetkisi Sona Erdi

    viralsporviralspor15 Temmuz 2026
    Facebook Twitter WhatsApp

    Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) internet ortamındaki futbol yayınlarına yönelik erişim engeli uygulama yetkisi veren düzenleme, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının yürürlüğe girmesiyle birlikte resmen sona erdi. 14 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren kararla birlikte TFF artık bu kapsamda doğrudan erişim engeli kararı veremeyecek.

    Karar Gazetesi’nde yer alan habere göre; söz konusu yetki, 21 Aralık 2021 tarihinde 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kanunu’na eklenen “yayın haklarının korunması” düzenlemesiyle TFF’ye verilmişti. Bu kapsamda federasyon yönetimi veya yetkilendirdiği kişiler, hukuka aykırı futbol müsabakası yayınlarının yer aldığı içeriklere, teknik olarak mümkün olmaması halinde ise internet sitelerinin tamamına erişimin engellenmesine karar verebiliyordu.

    Anayasa Mahkemesi ise 17 Haziran 2025 tarihinde aldığı kararla düzenlemenin Anayasa’nın ifade özgürlüğü ile temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmasına ilişkin hükümlerine aykırı olduğuna hükmetti. AYM, iptal kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından dokuz ay sonra yürürlüğe girmesine karar vermişti. Bu süre boyunca mevcut düzenleme uygulanmaya devam edilmişti.

    14 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren Anayasa Mahkemesi kararıyla birlikte, TFF’nin bu alandaki erişim engeli yetkisi hukuken sona ermiş oldu.

    İfade Özgürlüğü Derneği’nin verilerine göre TFF, 2022-2025 yılları arasında 122 bin 638 alan adı ile 55 bin 512 IP adresine erişim engeli uygulanmasını sağladı. EngelliWeb Projesi’nin güncel verileri ise 2022-2026 döneminde engellenen alan adı sayısının 130 bini, IP adresi sayısının ise 58 bini aştığını ortaya koydu.

    Ayrıca iptal kararının yürürlüğe girmesinin beklendiği dokuz aylık süreçte de 13 binden fazla alan adının daha erişime engellendiği belirtildi.

    Previous ArticleDünya Kupası’nda İlk Finalist İspanya
    Next Article Süper Lig’de 2026-2027 Sezonunda Yapılan Transferler
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Süper Lig’de 2026-2027 Sezonunda Yapılan Transferler

    15 Temmuz 2026

    Dünya Kupası’nda İlk Finalist İspanya

    15 Temmuz 2026

    2026 FIFA Dünya Kupası’nın Maç Programı

    15 Temmuz 2026

    Kadın Futbolunun En İyileri Seçiliyor

    14 Temmuz 2026
    Leave A Reply Cancel Reply

    Süper Lig’de 2026-2027 Sezonunda Yapılan Transferler

    15 Temmuz 2026

    TFF’nin İnternet Ortamındaki Futbol Yayınlarına Yönelik Erişim Engeli Yetkisi Sona Erdi

    15 Temmuz 2026

    Dünya Kupası’nda İlk Finalist İspanya

    15 Temmuz 2026

    2026 FIFA Dünya Kupası’nın Maç Programı

    15 Temmuz 2026

    Kadın Futbolunun En İyileri Seçiliyor

    14 Temmuz 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2026 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.