UEFA, asker selamı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na 50 bin euro para cezası verirken, A milli takımdan 16 futbolcuya Arnavutluk ve Fransa, Başakşehir’den ise 6 futbolcuya Borussia Mönchengladbach maçındaki asker selamı nedeniyle kınama cezası verdi.
UEFA’nın açıklamasına göre, Milli Takım’da Merih Demiral, Umut Meraş, Burak Yılmaz, Zeki Çelik, Mert Çetin, Cenk Tosun, Mahmut Tekdemir, Uğurcan Çakır, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Sinan Bolat, Emre Belözoğlu, Deniz Türüç ve İrfan Can Kahveci’ye kınama cezası verildi.
UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Başakşehir’in, Borussia Mönchengladbach’ı deplasmanda 2-1 yenerek bir üst tura yükselme başarısı gösterdiği maçta İrfan Can Kahveci golden sonra asker selamı verirken, diğer futbolcular da galibiyet sonrasında tribünde zaferi taraftarlarla kutlarken yine asker selamı vermişti. UEFA, Başakşehir’den İrfan Can Kahveci dışında Robinho, Visca, Azubuike, Caiçara ve Mehmet Topal’a kınama cezası verdi.
Öte yandan Juventus futbolcusu Dybala’nın geçtiğimiz hafta golden sonra Merih Demiral’a asker selamı verek kutlaması üzerine UEFA, Dybala’ya da kınama cezası verirdi. Genç futbolcu maçın ardından yaptığı açıklamada, “Herhangi bir politik amacı yoktu. Merih Demiral ile sürekli şakalaşırız ve bu da öyle bir şeydi.” ifadelerini kullanmıştı.



