Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR TV
    viralspor
    Anasayfa » Blog » Bursaspor 57 milyon TL Borç Nedeniyle Lisans Alamadı
    Futbol

    Bursaspor 57 milyon TL Borç Nedeniyle Lisans Alamadı

    viralsporviralspor19 Temmuz 2023
    Facebook Twitter WhatsApp

    Süper Lig şampiyonluğu da bulunan Bursaspor, CAS’a ödemesi gereken 57 milyon TL borç nedeniyle lisans alamadığını açıkladı.

    2009-2010 sezonunda 75 puanla şampiyonluk ipini göğüsleyerek tarihindeki en büyük başarısına imza atan yeşil beyazlı kulüp lisans alamadığı için hiçbir ligde mücadele edemeyecek.

    Bursaspor kulübünden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

    ”Kulübümüzün eski dönem başkanlarından Ali Ay’ın kulübümüzde görev süresi boyunca toplam 107.922.936 TL’lik kasa girdisi olmuştur. Ancak kulübümüz kendisine 319.204.665 TL borçlu gözükmektedir. Ayrıca kendisi kulübümüze ait olan 62 dönümlük araziyi üzerine geçirmiştir.

    5728 No’lu Temel Kanunlarına Uyum Amacıyla 6. bölüm ceza hükümlülerin maddesi 32 f bendine göre ‘’Her ne suretle olursa olsun kendisine tevdi olunan derneğe ait para veya para hükmündeki evrak senet veya sair malları kendisinin veya başkasının menfaatine sarf veya istihlak ve rehneden veya satan, gizleyen, imha, inkar, tahrif veya tağyir eden yönetim kurulu başkanı ve üyeleri veya denetçiler ile derneğin diğer personeli Türk Ceza Kanununun güveni kötüye kullanma suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır. Ayrıca mahkeme yargılama sırasında sanıkların, organlardaki görevlerinden geçici olarak uzaklaştırmasına da karar verebilir.’’ alıntı yapmış olduğumuz maddede net olarak gözükmektedir ki bu taşınmazı Ali Ay’ın kendi üzerine geçirmesi tamamen kanuna aykırıdır.

    Yine Ali Ay döneminde bankalardan toplamda 100.000.000 TL kredi çekilmiştir. Şu anda önemini bir kez daha hatırladığımız pilot takımımız Yeşil Bursa 3. ligden de düşürülmüş ve kapatılmıştır. Kulübümüzün Ali Ay’a borçlarından dolayı 2018 ve 2019 yıllarında yönetim kurullarınca alınan kararlarının fotoğrafları ektedir.

    Oy birliği ile ibra edilmemesine rağmen, kulübümüze ait çekler ve arsalar hala Ali Ay’ın üzerindedir. CAS dahil sorumlu olması gereken hatalar ile ilgili bugüne kadar eski Bursaspor yönetimlerinden hiçbiri bu davaların ve yanlışların üzerine gitmemiştir. Bursaspor Yönetim Kurulu olarak bu ve bundan önceki yanlışların takipçisi olacağımızı, bugün itibariyle bu dosyaların yargıya taşındığını ve Bursaspor’un haklarının korunacağını, gerekenlerinin yapılacağını bilinmesini isteriz.

    Kulübümüzün eski dönem başkanlarından Ali Ay’dan kaynaklanan ve CAS’a ödenmesi gereken transferlerin listesi aşağıdaki gibidir.

    Bu ücretlerin bugünkü kurla karşılığı 57.036.775 TL’dir. Kulübümüzün aldığı transfer yasağının bu dönemden kaynaklı olduğu aşikardır. Ayrıca kulübümüz yapılan bu yanlış hamleler dolayısıyla lisans alamamaktadır.”

    Previous ArticleAnkaragücü Beştepe’ye Dönüyor
    Next Article Ahmet İbanoğlu Başkanlığındaki MHK Göreve Başladı
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Bahadır Han Güngördü Kariyer Rekorunu Kırdı

    30 Eylül 2023

    Ben İşimi Yapıyorum, Dimdik Duruyorum

    30 Eylül 2023

    Daha İyi Olacağız

    30 Eylül 2023

    Bahadır Daha Ne Yapsın?

    30 Eylül 2023

    Leave A Reply Cancel Reply

    Bahadır Han Güngördü Kariyer Rekorunu Kırdı

    30 Eylül 2023

    Ben İşimi Yapıyorum, Dimdik Duruyorum

    30 Eylül 2023

    Daha İyi Olacağız

    30 Eylül 2023

    Bahadır Daha Ne Yapsın?

    30 Eylül 2023

    Gençlerbirliği Puanı Hatırladı

    30 Eylül 2023
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2023 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.