Trabzonspor lige fırtına gibi girdi.
Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 5-1 mağlup ederek son yılların en farklı galibiyetlerinden birini aldı.
Bordo-Mavililer, müsabaka hem tempolu, hızlı ve topu ayağa oynayarak başladı. İlk 10 dakikada 2-0 öne geçerek gücünü ortaya koydu.
Yeni Malatyaspor karşısında sahaya 4-2-3-1 oyun anlayışla sahaya yayılan Trabzonspor’un orta sahasında ofansif olarak görev yapan Hamsik ve Bakasetas’ın oyunları göz kamaştırdı. Yunanlı oyuncunun kafa golü adeta jeneriklikti.
Sahanın en iyilerinden biri de Djaniny idi.
Hücum bölgesinin her yerinde oynayan bu oyuncu bir klas olduğunu gösterdi.
Maçın belki gözden kaçan bir pozisyonu vardı. Trabzonspor’un kazandığı penaltısında Yunanlı oyuncu Bakasetas topu Djaniny’ye verdi. Bu şunu gösterdi ki ekipte çok iyi arkadaşlık hasıl olmuş.
Bordo-Mavililer hücumda çok iyi. Ancak savunmada bazı sıkıntılar var. Kenar bekler Peres ve İsmail Köybaşı tam hazır değil. Yeni Malatyaspor ’un attığı golde Peres, Adem Küçük’ün önüne geçerek topa vurmasına engel olmalıydı ama geç kaldı. Edgar Le ile Vıtor arasında geçen sezonki uyum henüz daha oluşmamış. Yani, hücum ile savunma arasında epey uzaklık vardı ilk yarıda. İkinci yarıda Avcı, sanki buraya el atmış ki bloklar arasında kısa devre gerçekleşti.
Karadeniz fırtınası, rahat gol pozisyonları bulduğu karşılaşmasının ikinci 45. dakikasında Trabzonspor sadece 1 gol buldu. Nedeni, Abdullah Hoca, perşembe günü Trabzon’da oynanacak Roma maçını düşünerek oyuncu değişimi yaptı. Burada Trabzonsporlu futbolcular zaman zaman sürekli ayağa pas yaparak sahada aktif dinlenme yaptı.
Bordo-Mavililer, Roma maçı öncesi moral buldu. Futbolculara İtalyanlar karşısında kendilerine düşen görevi yapmaya hazır gözüktüler. Ancak orta saha ile savunma arasında fazla mesafe olmamalı.
KAMİL ANAHAR