Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » Fenerbahçe Taraftarından Müthiş Destek
    Futbol

    Fenerbahçe Taraftarından Müthiş Destek

    viralsporviralspor22 Mart 2019
    Facebook Twitter WhatsApp

    Süper Lig’de tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Fenerbahçe’nin yüzünü taraftarları güldürüyor.

    Sezonun bitmesine sekiz hafta kala sarı lacivertli takım, vefakâr seyircisinin desteğiyle ayakta durmaya devam ediyor ve bu da rakip takım taraftarlarını şaşkına çeviriyor.

    Puan cetvelinin 13. basamağında yer alan Fenerbahçe’yi desteklemek için Kadıköy’e gelen taraftar sayısı şu ana kadar 465 bin 760.

    Sarı lacivertlilerin 13 iç saha maçındaki ortalaması 37 bin 828.

    Bu rakam 47 bin 834 kapasiteli Şükrü Saracoğlu için inanılmaz olmayabilir.

    Ancak şampiyonluk kovalayan Galatasaray’ın 34 bin 398, hemen arkasındaki Beşiktaş’ın 30 bin 167 ortalamaya oynaması, taraftar sayısının kıymetini gözler önüne sermekte.

    Türk futbol tarihinde yeni bir sayfa açma yolunda emin adımlarla ilerleyen lider Medipol Başakşehir için ise durum tam tersi. Puan sıralamasında zirvede olan turuncu lacivertliler, seyirci ortalamasında 4 bin 142 taraftarla sadece Kasımpaşa’yı geçebildi.

    Öte yandan taraftarların maçlara ilgisine genel anlamda bir artış var.

    2014-15’te 7 bin 989’a kadar gerileyen genel ortalama düzenli bir artışla 14 bin 291’e ulaştı.

    Geçtiğimiz yıllara göre sönük geçen transfer sezonuna rağmen Süper Lig’deki takımların taraftarları kombinelere büyük ilgi gösterdi.18 takım bir önceki sezon toplamda 157.7 milyon TL kombine geliri elde ederken, bu rakam satışların devam etmesine ve sezonun başlamamasına rağmen yüzde 42 arttırarak 224 milyon TL’ye çıktı.

    Ali Koç’un başkan seçilmesiyle Fenerbahçe bu sezon kombine satışını en çok arttıran takım olurken, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor da bir önceki sezona göre daha fazla kombine satmayı başardı.

    Sezon sonunda Ali Koç’un başkanlık koltuğuna oturmasının ardından, günlerce kuyrukta sıra bekleyen Fenerbahçe taraftarı toplamda 39 bin 350 adet kombine kart aldı.

    Taraftarlar bu kartlar için toplamda 89 milyon lira ödedi. Böylece 18 takımın topla gelirinin yüzde 39’unu tek başına Fenerbahçe yapmış oldu.

    En çok kombine kart satışı yapan ikinci takım ise Galatasaray oldu. 2017-2018 futbol sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan sarı kırmızılı takım toplamda 35 bin 600 adet kombine kart sattı.

    Previous ArticleYabancı Sınırına Karşıyım
    Next Article Mustafa Kaplan Farkı İstatistiklere Yansıdı
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    ”Angara Bebesi”, Transfer Bombası Olarak Süper Lig’e Geliyor

    12 Ağustos 2026

    Gençlerbirliği’nde Alexandropoulos Transferi Sağlık Engeline Takıldı

    12 Ağustos 2026

    Gençlerbirliği-Fenerbahçe Maçı Biletleri Satışa Çıktı

    11 Ağustos 2026

    Gençlerbirliği’nde Diabate Gitti Gidiyor 

    11 Ağustos 2026
    Leave A Reply Cancel Reply

    Süper Lig Yeni Kurallarla Başlıyor…

    12 Ağustos 2026

    ”Angara Bebesi”, Transfer Bombası Olarak Süper Lig’e Geliyor

    12 Ağustos 2026

    Gençlerbirliği’nde Alexandropoulos Transferi Sağlık Engeline Takıldı

    12 Ağustos 2026

    Öz Gençlerbirlikliler Nerede? Diabate ve Tongya Gerçekte Kaça Satılıyor?

    11 Ağustos 2026

    Gençlerbirliği-Fenerbahçe Maçı Biletleri Satışa Çıktı

    11 Ağustos 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2026 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.