Gençlerbirliği Süper Lig’in ilk maçında sahasında şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe’yi 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti.
Fenerbahçe 13 eksikle başkente gelirken, başkent ekibi ise maça 1 gün kala transfer yasağını kaldırarak kadrosunu şekillendirdi.
Hafta içinde Şampiyonlar Ligi play off turunda sahasında Fransız ekibi Lyon’u konuk edecek Fenerbahçe, maçın ertelenmesi için TFF’ye başvursa da olumsuz yanıt aldı.
Fenerbahçe son oynadığı resmi müsabaka olan Strum Graz maçına göre 6 değişikle sahaya çıktı. Teknik direktör İsmail Kartal kalede sakatlığı nedeniyle Mert’in yerine Tarık, Mert Müldür – Semedo, Levent – Brown, İsmail – Kante, İrfan Can – Greenwood ve Oğuz – Kerem değişiklikleri ile takımını sahaya sürdü.
Fenerbahçe taraftarı 5.200 TL olan bilet fiyatlarına karşın kendilerine ayrılan kale arkasını tamamen doldurdu. Gençlerbirliği taraftarları da 4.000 TL bilet fiyatına rağmen takımını yalnız bırakmadı.
Bu arada Metin Diyadin’i ilk kez bir maçta saha kenarında takım elbise ile izledim. Çok da hoşuma gitti.
Karşılaşmaya gelirsek Fenerbahçe 12. dakikada Talisca’nın golü Fenerbahçe’ye 1-0 üstünlüğü getirdi. Oğuz’un hazırladığı pozisyonda Talisca düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. Ne olduysa bu golden sonra oldu. Fenerbahçe pozisyon üretti ancak verimli olamadı. 30. dakikadan sonra Fenerbahçeli futbolcular uyumaya başladı. Zaten 7 dakika sonra evsahibi ekip beraberliği yakaladı.
İlk yarının 35. dakikasına kadar ne yazık ki Fenerbahçe karşısında Gençlerbirliği diye bir takım sahada yoktu. Sanki futbolcuların üzerine ölü toprağı serpilmişti. Tam bu satırları yazarken Gençlerbirliği golü buldu. 37. dakikada Gendouzi top kaybı yapınca Gençlerbirliği Tongya ile 1-1 eşitliği yakaladı. Gençlerbirliği her 2 yarıda da geride kalarak ani ataklarla gol aradı. Teknik direktör Metin Diyadin de zaten bunu basın toplantısında dile getirdi. Fenerbahçe’nin futbolcu bazındaki üstünlüğünün kendilerini bu oyun tarzına ittiğini ifade etti.
56.dakikada Gençlerbirliği Oğulcan ile 2-1 öne geçti. Evsahibi ekip golü göstere göstere attı. Bu pozisyonda Fenerbahçeli oyuncular uyudu.
Rotasyondaki oyuncuların 60. dakikadaki değişiklikleri ile bir anda mücadele tek kaleye döndü. Fenerbahçe saldırdı, Gençlerbirliği direndi ve istediğini aldı.
Tebrikler Alkaralar.
75.dakikada oyuna giren Etebo, geçen sezondan bu yana ilk kez forma giydi ve savunmaya katkı yaptı.
Öncelikle İsmail Kartal Gençlerbirliği’ni çok küçümsemiş.
Ligin ilk maçı evet rotasyon hakkın ama 5 oyuncu nedir? İsmail Kartal basın toplantısında “bugün kazansam ve Lyon maçını kaybetsek bu sefer de neden rotasyon yapmadın diyeceklerdi” diyerek kendini savundu. Bence haklı bir gerekçe.
Bazıları hatırlar Almanların ünlü futbol adam Derwall Galatasaray’da çalışmaya başladığı ilk zamanda başarısız sonuçlar almıştı. Bununla ilgili de şu cümleyi tarihe not düşmüştü. “Ligin başındaki sıkıntılar çözülür ancak sezon sonunda bunları yaşarsanız çözümü zor olur” demişti.
Metin Diyadin de sihirli bir değnek var sanki.
Nasıl ediyor, nasıl yapıyor bilmiyorum ama zordan kolayı çıkartıyor.
Helal olsun.
Bir de Metin hocanın basın toplantısında kurduğu şu cümle dikkat çekiciydi…
“Biz transfer yapacağız ama bonservis ödeyemeyiz. Kiralık ücreti veremeyiz. Peşin ödeme yapamayız.” Bence bu sözler Gençlerbirliği’nin içinde bulunduğu durumu yeterince açıklıyor.
Kırmızı siyahlılar sezonun ilk maçında 3 puanı cebine koydu.
Haydi hayırlısı.
Darısı diğer maçlara inşallah.
ÖMER HAKAN KİBAR




