Süper Lig’in 12. haftasında Gaziantep FK-Kasımpaşa maçını yöneten Halis Özkahya yaptığı büyük hatanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na verdiği dilekçe ile hakemliği bıraktığını bildirdi.
Özkahya, 9 dakika uzatma verdiği mücadeleyi 90+5’te bitirmişti. Daha sonra hatadan dönülmesi için takımlar soyunma odasından geri çağrılarak maç tamamlanmıştı.
Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, “Halis Özkahya hakemliği bıraktığı yazısını bugün federasyona vermiş. Fevri düşünmüş, çünkü hata insanlara mahsustur. Avrupa’da belki emsali yok ama Avrupa’da maç yöneten bir insandan, FIFA hakeminden bahsediyoruz. Ben onun üzerinde birkaç yıldır baskı oluşturulduğunu hissediyorum kulüpler tarafından. Federasyonun açıklamasının şu olmaması lazım. Eğer kulüp yöneticileri bir hocanın arkasındayım derse, bilin ki gidiyordur.” dedi.