Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, ”Sezonu en iyi şekilde tamamlayacağız ve Süper Lig’de olacağız.” dedi.
Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hüseyin Eroğlu, takıma fayda sağlayacak 3-4 oyuncuyu transfer etmeyi planladıklarını belirterek, “Çok başarılı olmamız gerekiyor. Hafta hafta bakmak, maçlara iyi konsantre olmak ve iyi hazırlanmak gerekiyor. Bunun bilincindeyiz. Çok güzel bir çalışma ortamı, tesis var. Burası rahmetli İlhan Cavcav’ın armağan ettiği çok önemli bir değer. Bunun bilincindeyim. Başarılı olmak, Gençlerbirliği’ni tekrar Türk futbolunun önemli bir değeri haline getirmek için elimizden geleni fazlasıyla yapmak istiyoruz. Bu da inancımızı gösteriyor. Zaten kolay hiçbir şey yok. Ekip çalışmasıyla bunu başaracağımızı düşünüyorum. Gençlerbirliği İlhan Cavcav döneminde altyapısıyla efsaneleşen bir kulüptü. Bunu biraz kaybetmeye başlamıştı. Şu an başkanımız ve yönetim kurulunun altyapıyla ilgili çalışmaları var. Önemli olan A takımın yakın gelecekte Süper Lig’de olması ama bunu yaparken her zaman gözümüz altyapıda olacak. Gençlerbirliği, çok değerli oyuncuları Türk futboluna kazandırdı. Bu yine olacaktır. Acele değil doğru adımlarla ilerlemek gerekir. U19, U17 ve U15’te çok değerli oyuncular vardır. Günümüzün en değerli oyuncusu Arda Güler şu an Real Madrid’de, o da Gençlerbirliği’nden çıktı. Belki o üst seviye bir oyuncu ama A takımın sistemini kurgularken, genç oyuncuların da oynayabilmesi tabii ki çok önemli.Kulüplerin ekonomik açıdan ayakta kalabilmesi için akademi önemli. olduğunu dile getiren Eroğlu, “Kulüpler başka türlü ayakta duramaz. Sürekli gider olan bir yerde akademiden çıkan oyuncu, kulüplerin ayakta durabilmesi için kaynak anlamında da önemli. Ekibimizle birlikte altyapıyı da takip edeceğiz. Buradan oyuncuları zaman zaman antrenmana alacağız, belli bir noktadan sonra kadromuza dahil edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Takım kaptanı Sinan Osmanoğlu da ligin bu sezon zor geçtiğine işaret ederek, “Puanlar çok yakın. Bizim hedefimiz devam ediyor. Yeni hoca katıldı, daha önce de Hüseyin hocayla uzun süre çalışmıştım. Tabii ki takımda yeni bir heyecan, coşku var. Kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. İnşallah yeni hoca ile iyi sonuçlar alıp, ligin ilk yarısını en azından yukarıda bitirmek istiyoruz.İlk etapta tabii play-off’un içine girmek istiyoruz. Puanlar yakın olduğu için bir seri yakalamak önemli. Galibiyet serisi yakalayabilirsek zaten üst sıraları yakalayacağımızı biliyoruz. Onun için de en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Önümüzde ilk yarıyı bitirmeden önce kesinlikle kazanmak istediğimiz 2 maç var. Onları kazanmak büyük ihtimal bizi play-off’a taşıyacak. Sonrasında da üst sıraları zorlayacağız. Son maçı biraz şanssız kaybettik. Çok iyi bir oyun da sergileyemedik. Çalışma isteği, takımın motivasyonu iyi gözüküyor. Yeni hocanın katılmasıyla da beraber inşallah o motivasyonu, konsantrasyonu maça da yansıttığımızda iyi sonuçlar alacağımızı biliyoruz.” ifadelerini kullandı.