Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » İSRAFA BAK… İSTANBUL'DAKİ FORMULA 1 PİSTİ OTOPARK OLDU
    Formula 1

    İSRAFA BAK… İSTANBUL'DAKİ FORMULA 1 PİSTİ OTOPARK OLDU

    viralsporviralspor11 Eylül 2017
    Facebook Twitter WhatsApp

    Türkiye’nin yurt dışında tanıtımına büyük katkı sağlayacağı belirtilen ve 250 milyon dolar harcanarak 2005’te açılan Formula 1 pisti İstanbulpark, araç kiralama şirketinin otoparkı haline dönüştü.

    İstanbul Kurtköy’de Formula 1 sevenlerini heyecanlandıran pist  havadan görüntüledi. Habertürk Gazetesi’nden Sinan Bilgenoğlu’nun haberine göre, 2012’de İstanbul’un Formula 1 takviminden çıkarılmasının ardından pistin işletmesini 11 yıl süreyle devralan, Intercity isimli şirket alanı otoparka dönüştürdü.

    Çeşitli marka kupaları, arazi aracı yarışlarının düzenlendiği pist aynı zamanda şirketin genel merkezini bünyesinde barındırıyor. Zaman zaman şirketlerin organizasyonları için kiralanan pistte, yol güvenliği ve güvenli sürüş eğitimleri de veriliyor. Tesis içinde bir de otomobil müzesi bulunuyor.

    Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1’e 7 kez ev sahipliği yapan İstanbulpark, 2 bin dönümlük araziye kurulu. Tasarımını Alman mimar ve otomobil yarışçısı Hermann Tilke’nin yaptığı pist, saat yönünün tersine dönülmesi ve pilotlarını korkutan 8. virajıyla meşhurdu.  Yüksek hızlı bir viraj olduğu için pilotlar yaklaşık 6 saniye boyunca 4G şiddetinde G kuvvetine maruz kalıyordu.

    Tasarım olarak dünyanın en iyi pistleri arasında gösterilen pist için 2010’da efsane F1 pilotu Michael Schumacher “Saat yönünün tersine dönmesi, biraz tepeli olması ve birçok değişik viraj yarışı keyifli kılıyor” derken, Jenson Button İstanbulpark’ın en keyif aldığı pistlerden biri olduğunu belirterek, “8. viraj, Formula 1’deki en iyi virajlardan biri. İçindeki ilk dönüşe girdiğinizde tam gaz arabayı kullanmak inanılmaz hissettiriyor. Doğru yaptığınızda gerçekten inanılmaz bir duygu, o virajdan çok hızlı bir şekilde geçebiliyorsunuz. Bence pist ziyaret ettiğimiz modern pistlerin en iyilerinden. Virajların dengesi, pistin iniş çıkışları ve en önemlisi rakipleri geçmek için dizayn edilmiş tasarımıyla yarıştığımız pistlerin en iyisi” ifadesini kullanmıştı.

    Previous ArticleUEFA’DAN BEŞİKTAŞ’A KÖTÜ HABER
    Next Article MİLLİ OKÇU METE GAZOZ'DAN BRONZ MADALYA
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Formula 1’de Yeni Sezonun İlk Kazananı Lando Norris

    16 Mart 2025

    Formula 1’de Max Verstappen Üst üste 4. kez Şampiyon

    24 Kasım 2024

    Formula 1 Türkiye GP’de Zafer Valtteri Bottas’ın

    10 Ekim 2021

    Formula 1 Türkiye GP’si İptal Edildi

    14 Mayıs 2021
    Leave A Reply Cancel Reply

    Arda Güler ve Kenan Yıldız Golden Boy’un Son 25 Adayı Arasında

    15 Ekim 2025

    Sarıyer’de Servet Çetin Dönemi

    15 Ekim 2025

    Osman Gazi Kandaş Aday Olmaktan Vazgeçti

    15 Ekim 2025

    Ankaragücü Başkanı Tekin, Mansur Yavaş’a Yüklendi

    15 Ekim 2025

    Ankaragücü Başkan Adayı Nazım Barkçin: Hizmete Hazırım

    15 Ekim 2025
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2025 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.