Olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu ile olimpiyat ikincisi güreşçi Şeref Eroğlu, karaciğer yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan ve bir an önce nakil yapılması gereken dünyaca ünlü, saygın halterci Naim Süleymanoğlu için harekete geçtiler
BİZ SPORUN MERKEZİNDEYİZ
Avrupa, dünya ve Olimpiyat Şampiyonu halterci Halil Mutlu, ne kadar görmezden gelseler de Türk sporunun merkezinde olduklarını söyledi.
İlk olarak Naim Süleymanoğlu’nun sağlık durumu hakkında bilgi veren Halil Mutlu, “Naim Ağaeyin sağlık durumunda gözle görülür bir iyileşme var. Düne göre, çok daha iyi olduğunu gördük. Naim Süleymanoğlu büyük bir isim. Bu hastalığın üstesinden gelecek… Her zaman zorlukların üstesinden geldiği gibi” dedi.
Mutlu, organ nakli konusunda büyük mesafe kaydedildiğini belirterek, “Bizler dua ediyoruz daha iyi olması için. Şua nda bir sıkıntı gözükmüyor. Nerde olduğunu, ne için olduğunu biliyor ve sohbet ediyor. Organ nakli ile ilgili sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan gerekeni söyledi. Ne gerekiyorsa yapın dedi. Önemli olan bu noktaya gelmekti ve çok yol kat ettik. Önemli olan bizlerin duyarlılığı. Bu tür olaylarda organ nakli gündeme geliyor maalesef. Bunu her zaman gündemde ve taze tutmak, halkımızı bilinçlendirmek , daha duyarlı olmak konusunda çalışmalar yapmak zorundayız” diye konuştu.
Eski şampiyonların, halkın baştacı olduğunu ve bunu gittikleri her yerde hissettiklerini dile getiren Halil Mutlu, şunları söyledi:
“Gereken ilgiyi görüyoruz ama nerede? Sokakta… Gittiğimiz her yerde baştacıyız. Biz ortalıktayız. Ama birileri gözden uzak tutuyor bizleri. Biz ne kadar dışarda olsak da, herkes şunu bilsin… Türk sporunun geleceğine yön verecek kişiler bizleriz. Basın ve federasyonlar açısından baktığımız zaman, evet bizim gibi değerler dışarda. Biz şampiyonlar olarak zor zamanlarda hatırlanmak istemiyoruz. Biz Türk sporuna sahip çıkmak istiyoruz. Ne kadar görmezden gelseler de biz Türk sporunun merkezindeyiz.
Günümüzde sosyal medyayı çok yaygın kullanıyoruz. Özellikle bugünkü yöneticilerimiz ve başkanlarımız. Bu sadece bir federasyon için değil, birçoğu için geçerli. Federasyonlardan günde neredeyse 50 tane mesaj geliyor. Sanki biz onları her zaman takip etmek zorunda hissediyoruz kendimizi? Bir haftadır Naim Ağabey ile ilgili konuşuyoruz. Ama başta bizim Halter Federasyonumuz olmak üzere tek bir geçmiş olsun mesajı veya buna benzer bir mesaj alamadık. Bunları görünce de üzülüyoruz… Bu bir haftalık süreçte bize sahip çıkan, bizi destekleyen tek bir kişi vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere ne kadar çok değer verdiğini biliyoruz. Yanımızda olan tek kişi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı sayın Fatih Şahin bu süreçte çok çok yardımcı oldu. Söylediğim gibi, her konuda attığı adımları bizlere mesajla bilgi verenler maalesef bir geçmiş olsun mesajını paylaşmadı.”
DÜNYAYA MALOLMUŞ BU İNSANLARA BÜYÜK TÜRK DEVLETİNİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM
Olimpiyat ikincisi güreşci Şeref Eroğlu, Naim Süleymanoğlu gibi dünyaya mal olmuş insanlarımıza Büyük Türk Devletinin sahip çıkmasının gerektiğini dile getirdi.
Avrupa, Dünya ve Olimpiyat ikincisi eski Milli Güreşci Şeref Eroğlu, Naim Süleymanoğlu’nun Türk sporunun bir numaralı sportif figürü olduğunu belirterek, “ 1988 yılından beri üç Olimpiyat, 8 Dünya ve 46 rekor kırmış bir sporcumuz. Geçmişi başarılarla dolu şampiyonalara sahip çıkılmaması bizleri çok üzüyor” dedi.
Şeref Eroğlu,şunları söyledi:
”Biz idealleri olan insanlardık ve şampiyonlardık. İdealimiz neydi, vatanın birliği ve milletin bağımsızlığı için akıtılan terin, çekilen çilenin hesabı olmaz diye bu yola çıktık. Bu konuda milletimiz takdir ediyor. Biz eski şampiyonlar elimizden geleni yaptık. Bugün olsa yine aynı şeyleri yaparız. Ama bir haftadan beri sosyal medyada, televizyonlarda Naim Ağabey bundan dolayı kendine biraz yer buldu. Sordular mı Naim senin ne sıkıntıların var? Kim bilecek, Naim Ağabeyin neler çektiğini, neler yaşadığını. Eli kalem tutan abilerimiz yazıyor çiziyor. Uslubuyla, usturubuyla. Bu tür şampiyonlar spor yaşamlarından sonra sportif ve piikolojik açısından sıkıntılar yaşıyor. Her karakter bu tür sıkıntıların altından rahatlıkla kalkamayabiliyor. Bu konuda spor bakanlığımızda bir birim oluşturulmalı. Bu tür sıkıntılara düşen şampiyonlara bilimsel olarak yardım edilmeli. Biz 80 milyonluk bir ülkeyiz ama olimpiyatlara gelindiğinde bir veya iki altın madalya ya talip olan bir ülke oluyoruz. Sayıları 10-15’ii geçmeyen, sadece Türkiye’ye değil, dünyaya mal olmuş bu insanlara büyük Türk devletinin sahip çıkması lazım. Hepimizin sporun içinde alacağı görevler olabilir. Organ nakli konusunda toplumumuz yeterince bilgili değil. Biz şampiyonlar olarak, Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu bir şey var da biz destek olmadık mı? Bu şampiyonları bir şekilde sosyal hayatın içinde tutmak lazım. Gençlerimize örnek gösterebilmek için bu şampiyonlara sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum”