Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain, Monaco’nun genç forveti Kylian Mbappe’yi transfer ettiklerini açıkladı.
Paris Saint-Germain, Monaco’dan Kylian Mbappe transfer etti. Genç yıldız ilk sezon kiralık olarak oynayacak sonra ise 4 yıllık imza atacak.
Futbol tarihinin en pahalı transferini Neymar’ı 222 milyon euroluk serbest kalma maddesini ödeyerek transfer eden Ligue 1 ekibi PSG, Monaco’da kısa süre içerisinde attığı goller ve gösterdiği performansla dikkatleri çeken genç yıldız Kylian Mbappe’yi de kadrosuna kattı.
PSG’nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, Mbappe satın alma opsiyonlu kiralık olarak başkentin yolunu tutacak. Resmi kayıtlara göre bu kiralık bir transfer olarak gözükse de özellikle Fransız ve İngiliz basını PSG’nin direk satın almaktansa satın alma opsiyonlu kiralama yolunu kullanmasının sebebinin olası bir UEFA Finansal Fair Play cezasından kurtulmak olduğunun altını çizdi.
222 milyon euroluk Neymar transferinden sonra bonuslarla beraber 180 milyon euro karşılığında PSG forması giyecek olan Mbappe, Brezilyalıdan sonra tarihin en pahalı ikinci oyuncusu olarak anılacak.
Geçen sezon Monaco forması ile 44 maça çıkan 1998 doğumlu Mbappe, 26 gol atıp 14 de asist yapmıştı. Beşiktaş’ın da Şampiyonlar Ligi grup sürecindeki rakiplerinden olan Monaco, son olarak hücum hattını Lazio’dan Keita Balde ve Inter’den Stafan Jovetic ile takviye etmişti.