Süper Lig’in 4. haftasındaki Yılport Samsunspor-İstanbulspor maçı, 13. dakikada sağanak nedeniyle ertelendi.
Samsun’da dün geceden itibaren etkili olan sağanak, Samsunspor-İstanbulspor maçı başladıktan bir süre sonra yeniden şiddetlendi. Maçın 13. dakikasında hakem Burak Şeker, iki takımın oyuncularının zeminde topun zıplamadığını söylemesi üzerine karşılaşmayı durdurdu. Hakem Burak Şeker, bir süre iki ekibin teknik heyeti ile görüştükten sonra takımları soyunma odasına gönderdi.
Burak Şeker, yaklaşık 20 dakika sonra tekrar sahaya çıktı ve zemini kontrol etti.Topun zeminde zıplamaması üzerine Şeker, maçı erteledi.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, ”Trendyol Süper Lig’de 03 Eylül 2023 Pazar günü saat 19.15’te Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanması planlanan Yılport Samsunspor – İstanbulspor A.Ş. müsabakası yoğun yağıştan dolayı oluşan elverişsiz saha koşulları nedeniyle ertelenmiştir. Maçın hakemi tarafından bir gün sonraya bırakılan müsabaka, elverişsiz hava şartlarının bir gün sonra da devam edecek olması ve takımların milli takımlara gidecek oyuncuların bulunması nedeniyle federasyonumuzca ileri bir tarihe ertelenmiştir.” ifadelerine yer verildi.