Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    viralspor
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • KİŞİSEL
    • YAZARLAR
    • TÜM SPORLAR
    • VİRALSPOR YOUTUBE
    viralspor
    Anasayfa » Blog » Sporda Eğitim Öldüğünde!
    Yazarlar

    Sporda Eğitim Öldüğünde!

    viralsporviralspor10 Ocak 2025
    Facebook Twitter WhatsApp

    ”Eğitim öldüğünde spor da ölür” sözü, cümle olarak kendisi yok anlamındadır.

    Üniversiteler düşünce kuruluşlarıdır.

    Evden işe, işten eve gelip gitme yerleri değildir.

    Sporda eğitim konusunda Üniversiteler ne diyor, bu önemlidir.

    Çünkü son olimpiyatlarda alınan sekiz madalya, antrenör kurslarında sorun olduğunu da göstermektedir.

    Eğer spor eğitiminin bir planı olmazsa, olimpiyattaki sekiz madalyanın kazanılması da bir hayal olabilir.

    Satranç, başta oyun kur, sonra bilgeliği göster niteliğindedir. Satrançta kesin kazandım diyenlerin kaybettiği çok görülmüştür. Satrançta şahı korumak adına yapılan stratejik oyunlar çok önemlidir. Olimpik spor dallarını koruyacak olan da en üst düzeyde verilen antrenör eğitimleridir.

    Olimpik spor dalları da sporu insanlığa tanıtmıştır. Ama küresel profesyonel spor ondan rol çalmıştır. Nitekim profesyonel teniste yasaklı madde kullanan bir sporcu fitness eğitmeninin yanlışlıkla bu maddeyi vermesi bahanesiyle kurtarılmıştır.

    Birisi ana cadde üzerinde yürürken vitrin camını kırsa elli kişi meraktan döner bakar. Yine yolda bir trafik kazası olsa, diğer araçlar yavaşlar ve ne oldu acaba derler…

    Ne yazık ki; olimpik spor dallarına dönüp bakanların sayısı çok azdır. Bakanların artması madalya sayısının artmasına bağlıdır. Bu da ancak dünya çapında antrenör yetiştirmekle mümkündür.

    Olimpiyatlarda para-judoda kadın sporcu sakatlandığı işin bronz madalyada kalıyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Her federasyonun fizyoterapisti, diyetisyeni, psikoloğu, masörü var deniliyor. O zaman bu kadar sakatlık neden oluyor?

    iki su kitlesi bir olmaz. Biri tatlı, biri tuzlu. Biri içilir, öbürü içilmez. Ama ikisi de sudur. Olimpik sporlar içilebilen tatlı sudur, küresel profesyonel sporda tuzlu sudur. Ancak bahis oynatarak seyirci toplamaktadır.

    Olimpik sporda ayağa batan dikeni çıkarmak lazım. Bu da eğitimle gerçekleşir. Bu eğitim ailesi öyle hareket etmeli ki, evin içini temizlemeli. Bunun için daha önce evin pis olduğunu görmek lazım. Kirlettiğini temizlemek, dağıttığını toplamak uygarca bir davranıştır.

    Spor eğitimine hayranlık duyan kitleler bile 8 madalya da kaldığımızı görünce boşa kürek çektiğimizi anlıyor.

    Kısaca her toprak kendine uygun meyve veriyor.

    ARTUN TALAY

    Previous ArticleLigin En Değerlisi Ankaragücü
    Next Article Basketbolda Ankaragücü-Trabzonspor Maçı, Misafir Takım Taraftarına Yasak
    viralspor
    • Website

    Related Posts

    Gençlerbirliği’nin Bu Oyununa 1 Puan İyi

    10 Mart 2026

    Gençlerbirliği, Alanya’da Umut Vermedi

    9 Mart 2026

    Genç Hakemler Dökülüyor

    9 Mart 2026

    Sezonun En İyi Deplasman Performansı… Tek Adamlık İlhami Alparslan’ın Tercihi mi?

    8 Mart 2026
    Leave A Reply Cancel Reply

    1. Lig’de 33, 34 ve 35. hafta Maçlarının Programı Açıklandı

    10 Mart 2026

    1. Lig’de ve 2. Lig Beyaz Grup’ta Günün Sonuçları

    10 Mart 2026

    “Ertaç Özbir’in Zerre Problemi Yok”

    10 Mart 2026

    Ankaragücü’ne Osman Çelik’ten İyi Haber

    10 Mart 2026

    Maraton Yenidoğan’ın İftarı, Ankaragücü’nde Özlenen Tablo

    10 Mart 2026
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    • HAKKIMIZDA
    • KÜNYE
    • İLETİŞİM
    © 2026 viralspor

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.