Spor Toto Süper Lig’de bugüne kadar kesinleşen 124 transferin 72’sinde takımlar tercihlerini yabancı futbolculardan yana kullandı.
Galatasaray (4) ve Kasımpaşa (5), 17 Haziran’da başlayan transfer döneminde tüm mesailerini yabancı oyunculara ayırdılar.
Başkent temsilcisi Osmanlıspor ise 4 transferinin tamamında Türk oyuncuları tercih etti.
Transfer sezonunun şampiyonu Kayserispor 16 transferinin 9’unda yabancı futbolcular ile sözleşme imzalayarak rekor kırarken, Evkur Yeni Malatyaspor 7, Göztepe 6, Atiker Konyaspor da 5 lejyonerle Kayserispor’u takip ettiler.
Beşiktaş (1), Medipol Başakşehir (4), Fenerbahçe (4), Antalyaspor (4), Trabzonspor (2), Akhisar Belediye (3), Gençlerbirliği (4), Kardemir Karabükspor (2), Aytemiz Alanyaspor (4), Bursaspor(4) ve Sivasspor da (4) kadrosunu yabancı futbolcularla takviye eden diğer Süper Lig ekipleri oldular.
EN PAHALISI BELHANDA
Spor Toto Süper Lig’in 18 takımı, yaz sezonunda yaptıkları 72 lejyoner transferinden sadece 19’una bonservis ücreti öderken, diğer tüm transferlerde bonservisi elinde olan oyuncular tercih edildi ya da kiralama yoluna gidildi.
Yabancı transferine en fazla bütçeyi Galatasaray ayırdı. Belhanda 8 milyon Avro ile sezonun en pahalı yabancısı olurken, Sarı kırmızılılar, Maicon’a 7 milyon, Mariano’ya 4 milyon, Gomis’e de 2,5 milyon Avro bonservis ödemesi yaptılar.
Trabzospor’un AC Milan’dan transferi Kucka da 5 milyon Avro bonservis bedeliyle Belhanda’nın ardından sezonun en pahalı ikinci yabancı transferi oldu.
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GİBİ OLDUK
Son transferlerle birlikte Süper Lig’de forma giyen lejyonerlerin sayısı 240’a yükseldi.
Adeta Birleşmiş Milletler’e dönüşen Süper Lig’de, önümüzdeki sezon 65 ayrı ülkenin temsilcisi takımlarının başarısı için ter dökecek.
Brezilya 22 futbolcu ile Süper Lig takımlarının gözdesi olmayı sürdürürken, Romanya (12), Fransa (11), Hollanda (11), Nijerya (11), Almanya (9), Fas (9), Portekiz (9), Senegal (9), Kamerun (8), Gana (7), Sırbistan (7), Slovenya (6), Arjantin (5), Belçika (5), Bosna Hersek (5), Mali (5), İsveç (5), Slovakya (5), Çekya (5), en fazla futbolcu ithal edilen ülkeler arasında yer aldılar.