At yarışlarında 96. Gazi Koşusu’nu Emrah Karamazı’nın sahibi olduğu, jokeyliğini Özcan Yıldırım’ın yaptığı “Secret Power” isimli dişi safkan kazandı.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 96 yıldır kesintisiz olarak gerçekleştirilen Türk atçılığının derbisi Gazi Koşusu’nu Emrah Karamazı’nın sahibi olduğu Secret Power (Native Khan – Fleeting Mirage / Afleet Alex) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde zafere uzandı.
3 yaşlı safkan İngiliz taylarının en önemli sınavı olan Gazi Koşusu, 2400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.
Yarışta ikinciliği 2.31.31’lik derecesiyle Müslüm Çelik’in bindiği ve Ahmet Korkmaz’ın sahibi olduğu “Mucize Kız” adlı safkan elde etti. Üçüncü sırada ise 2.31.32’lik derecesiyle Onur Dilbaz’ın sahibi olduğu ve Gökhan Kocakaya’nın bindiği “Sigoş” adlı safkan geldi.
Gazi Koşusu’nu bundan önceki 7 yıl kazanarak kırılması güç bir rekora imza atan jokey Ahmet Çelik’in serisi sona erdi.
Gazi Koşusu’nda 2022 yılı birincilik ikramiyesi 2 milyon 500 bin lira olarak belirlendi.
Koşuyu kazanan “Secret Power” adlı safkanın sahibi Emrah Karamazı, birincilik ikramiyesinin yanı sıra, kayıt tutarları, taksit ücretleri, at sahibi primi ve yetiştiricilik primi ile toplamda 3 milyon 859 bin 700 lira ikramiye elde etti.
Yarışta dereceye giren taylardan ikincinin sahibine bir milyon, üçüncünün sahibine 500 bin, dördüncünün sahibine 250 bin, beşincinin sahibine de 125 bin lira ödenecek.