Ankaragücü, Boluspor ile sahasında 2-2 berabere kaldı.
Başkent ekibi, bu sonuçla 4 haftalık mağlubiyet serisine son verdi.
Ankaragücü, mutlak galibiyet beklenen maçtan bir puanla ayrıldı ama haftalar sonra taraftar ilk kez evine umutlu gitti.
Boluspor’un ilk yarıda 2-0 öne geçtiği maçta, Sarı Lacivertli futbolcular müthiş bir geri dönüşe imza attı.
Renaldo Cephas’ın, Dorin Rotairu’nun, Kwabena Owusu’nun muhteşem geri dönüşteki rolleri çok büyüktü.
Maç 0-0 bitse, o futbolcular o stattan zor çıkar, taraftar tepkisini en ağır şekilde ortaya koyardı.
Ancak, 2-0 yenik durumdan müthiş mücadele ederek maçı 2-2’ye getirmek, bunu yaparken de terinin son damlasına kadar mücadele etmek takdire şayandı.
Ankaragücü taraftarı da mücadeleyi takdir etti ki futbolcuları maç sonu bağrına bastı.
Olmayan yönetimden bir talebim var.
Manisa FK ile Cuma akşamı sezon finaline çıkılacak.
2018 yılında yine Manisa’da bir final oynanmış, Ankaragücü 3-0’lık sonuçla şampiyon dönmüştü.
Onbinlerce Ankaragüçlü o gün Manisa’ya taşınmıştı.
Sanki şampiyonluk maçı gibi onbinin üzerinde kişiyi taşıyın Manisa’ya, ligde kalmayı garantileyip dönün.
Bakalım yapacaklar mı?
Son yazımda da altını çizmiştim, bundan sonra lig bitene, Ankaragücü’nün durumu netleşene kadar maç yorumlamayacağım.
Kulislerde, arka planda neler oluyor onları okuyuculara aktaracağım.
Maç öncesi canımı sıkan bir olay yaşandı.
Değmeyecek kişileri bundan sonra bu köşeye taşımayacağım için bu olayı es geçeceğim.
Sadece şunu söyleyeyim, son bir haftada iki yüzlülerin, korkakların sosyal medyada nasıl sahte kahraman rollerine büründüklerini görmek, benim için olağanüstü bir tecrübe oldu.
Medya mensupları olarak maç sonu teknik direktörlerin basın toplantılarını takip ederken dışarıda her genel kurulun “kadrolu” başkan adayı Murat Ağcabağ’ın RTE plakalı aracının çevresinde toplanan, Faruk Koca lehine sloganlar atanların gösterisini atlamışız.
Plakayı özellikle yazdım, bunların hepsi aynı partinin elemanı.
Parti içi hesaplaşmayı, Ankaragücü üzerinden yürütmeye çalışıyorlar.
Dünkü olayın altını deşsen mutlaka parti içi mesele de ortaya çıkar.
Neyse..
Anında aksiyon alan Zankaspor sayesinde olan biteni olayın görgü tanığı Umut Güldal’dan dinledik.
Umut, isim vermedi ama biraz istihbarat gücümüzü kullandığımızda ekibin içinde eski taraftar sorumlusu Gülsen Yılmaz’ın da olduğu bilgisine ulaştık.
Ne tesadüftür ki Faruk Koca, Halil Umut Meler’i yumrukladığında da yanında bu arkadaş vardı.
O gün maçta protokol tribününde olan akli selim en az 15-20 kişi Faruk Koca’yı Gülsen Hanım’ın manüple ettiğini bana aktarmış, inanmak istememiştim.
O yumruk, Ankaragücü’nü Süper Lig’den düşürdü.
Bunu ben söylemiyorum, kendine “kukla” rolünü layık gören başkan İsmail Mert Fırat genel kurulda söyledi.
O dalkavuklar, şimdi de Ankaragücü’nü TFF 2. Lig Kırmızı gruba düşürmek için uğraş veriyor.
Acaba bu eylemden Faruk Koca’nın haberi var mı?
Eğer varsa, bilgisi dahilindeyse yazıklar olsun.
Yoksa, bugün ilk işi dalkavukları önce çevresinden, sonra da Ankaragücü’nden uzaklaştırsın.
Gün içinde ilk işim bunu araştırmak, edineceğim bilgileri sizinle paylaşmak olacak.
……………………
Pendikspor maçıyla Boluspor maçı arasında geçen sürede kendilerini “ebabil kuşları” olarak adlandıran BEÇ’in 3 sayfalık açıklaması yayınlandı.
Bu kadar uzun açıklama yapmak yerine, benim yaptığım gibi “Ankaragücü bu sezon küme düşerken tabuta çiviyi Emre Yıldız – Faruk Koca ikilisi çakıyor” deselerdi, BEÇ’in her üyesinden tek tek özür dileyecektim.
Benim 31 Aralık’taki yılbaşı twitimde “İlker’e özgürlük” dileğim vardı.
Ne mutlu ki çok geçmeden dileğim kabul oldu, İlker özgürlüğüne kavuştu.
Bundan sonraki dileğim: “Ebabil kuşları inşallah sonsuza kadar Ebabil kuşu olarak kalır, file dönüşmez.”
………………………………
Ankaragücü Yönetim Kurulu’ndan istifa eden Feridun Geçgel’in Şanlıurfaspor’a maddi yardımını, dün ağır bir dille eleştirmiş, “Feridun Geçgel, Ankaragücü’nden intikam mı almak istiyor” başlığıyla bir haber yorum kaleme almıştım.
Dünyanın en zenginleri listesinde yer alan Feridun bey, yurt dışındaymış, bana uzun bir mesaj attı, haberden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Vali ve belediye başkanının talebi üzerine düşük bir miktar bağışta bulunduğunu, Ankaragücü sevgisinin çok daha ağır bastığını söyledi.
Ankaragücü’ne verdiği paranın, Şanlıurfaspor’a verdiğinin onlarca katı olduğunun altını çizdi.
Arkasından sallayanlarla benim de bulunduğum bir ortamda yüzleşmeye hazır olduğunun altını çizdi.
Bıktım Vallahi, Ankaragücü düştü düşecek, ne kadar sorumlu varsa hesaplaşma peşinde.
……………………..
Son olarak Bursasporluların birkaç gündür bekledikleri haberle yazımı noktalayayım.
Bursaspor’a transfer yasağı geldi, ben de yeniden okuduğumda hak verdim, sosyal medya paylaşımımda abartılı bir dil kullanmışım.
Adını daha önce hiç duymadığım biri, had bildirir edayla taraftara mesaj verip, beni alaycı bir dille eleştirince anlık sinirle küfürlü bir ifade kullandım.
O paylaşımı yapan Enbiya beyin, Bursaspor yöneticisi olduğunu bilseydim, kesinlikle o ifadeyi kullanmazdım.
2001-2004 yılları arasında gazeteci olarak 3 yıl Bursaspor’un hiçbir maçını kaçırmadım.
5-0’lık Galatasaray galibiyetinin Murat Sözkesen, Ender Alkan, Okan Yılmaz’lı kadrosunu ezbere sayarım.
Bursaspor’un şampiyonluğunu gönülden kutluyor, Enbiya kardeşimden özür diliyorum.
Umarım 2. Ligde değil, Süper Lig’de kardeşimizle yollarımız kesişir.
METİNER ERDEM