Gençlerbirliği sahasında Kasımpaşa’ya 2-1 kaybetti.
Bu sonuçla bu sezon ilk kez iç sahada mağlup oldu.
Eryaman Stadı’ında oynanan maça Gençlerbirliği maça 4-1-3-2 dizilişi ile başladı. Daha 1. dakikada Oğulcan ile gole yaklaştı. Ancak kaleciyi de geçen top direkten oyun alanına döndü.
Gençlerbirliği maça çok baskılı başladı. Önde Mendes ve Tongya, onların hemen arkasında Gouveia, Oğulcan ve Traore rakibe müthiş baskı yaptı.
Karşılaşmada ilk 10 dakikadan sonra oyun karşılıklı ataklarla geçti. Ev sahibi ekip 23. dakikada öne geçmeyi başardı.
23.dakikada Tongya’nın getirip Goutas’a aktardığı top defanstan döndü. Tekrar topla oynayan Goutas’tan seken topu Diabate güzel bir vuruşla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Devre 1-0 başkent ekibinin üstünlüğünde sona erdi.
İkinci devreye konuk ekip daha iyi başladı ve net bir fırsattan 48. dakikada yararlanamadı.
İkinci yarıda ilk tehlikeli atağımız Mendes’in kafa vuruşunda geldi. Kaleci topu kurtarmayı başardı.
Karşılaşmanın 2. yarısında ne yazık ki 60. dakikadan sonra Gençlerbirliği durdu. Sanki takımdaki oyuncuların şarjı bitti. Bu nedenle de Metin hoca oyuncularını değiştirmek zorunda kaldı.
Kasımpaşa 79. dakikada Benedyczak ve 90+4. dakikada Güven takımının gollerine imza attı.
Takımın bel kemiği Goutas son haftalarda çok büyük düşüş içinde. 100 metreden atılan uzun topa müdahale edemedi ve rakibine Benedyczak golü buldu.
Kornerdeki büyük hatada rakip golü buldu. Futbolcular nasıl böyle hatalı bir yerleşim yapar, anlamak mümkün değil. Tecrübeli Güven arka direkte düzgün bir vuruşla takımını 2-1″lik galibiyete taşıdı.
Şimdi gelelim maçın değerlerdirmesine.
Abdürrahim Dursun. Çok özür diliyorum. Çünkü takıma katkısı sıfır. Sağ kanatta Diabate ve Perreira takır takır çalışıyor ancak solda Tiago tek başına kalıyor. Neden? Abdürrahim yüzünden. Bir futbolcu bu kadar silik top oynayamaz.
Karşılaşmadan önce şu cümleyi kurmuştum. “Bu maç en zoru olacak” Ancak kadroya baktım önemli oyuncuları sakat. Biraz rahatladım ama olmadı.
Rafael Luis Tongya’nın yerine oyuna dahil oldu. Çıplak gözle ilk defa izledim. Hiçbir oyuncuya tek maçla fikir belirtmem. Ancak top ayağına yakışıyor. Bekleyelim ve görelim.
Mendes iyi bir oyuncu. Çok iyi niyetli. Çok koştu, çok çalıştı. Ancak kafasına gelen topu gol yapacaktı. Olmadı. Bekleyelim ve görelim.
Yasin Kol. Maçın kader adamı. Bir hakem bu kadar kötü olamaz. Tüm inisiyatiflerini rakipten yana kullandı. Ya Gençlerbirliği Trabzonspor maçından farklı mağlup ayrılıyor, Metin hoca hakemi eleştiriyor ve sonra maça Trabzonlu hakem atanıyor.
Yazık.
Taraftarlara teşekkürü borç biliyorum. Yine bugün tribünlerde büyük oranda yer aldılar. Sonuna kadar da desteklerini verdiler. Tebrikler. Devam.
Metin Diyadin. Hocam üzülme. Kenardan maçı nasıl yaşadığını basın tribününden izledim. Maçı takımıyla beraber kenarda yaşıyor. Aynen devam hocam.
Sayın başkan Arda Çakmak bir çift söz de size. Sizi tribünde göremedim. Lütfen gözlerimiz sizi aramasın statta yerinizi alın. Bir konu daha. Aman ha üst üste gelen 2 yenilgi sonrası Metin hocamla uğraşmayın. Bekleyin lütfen. Çünkü Metin hoca bu takımı daha iyi yerlere getirecek. Çünkü 5 hafta 7 puan. Eğer bugün kazansa 5 haftada 10 puan. Mükemmel bir performans olacaktı olmadı.
Evet takım, evet Metin hocam devam.
Lütfen kimse karışmasın.
ÖMER HAKAN KİBAR




