Amerikan Ulusal Beyzbol Ligi MLB’de takım sporları tarihinin en pahalı transferi gerçekleşmek üzere. New York Yankees ile sözleşmesi sona eren Juan Soto, 765 milyon dolara New York Mets’e transfer oluyor.
26 yaşındaki dış saha oyuncusunun transferi, sağlık kontrollerinden geçmesinin ardından açıklanacak. efekt Juan Soto, Yankees’in ezeli rakibi Mets ile 15 yıllık 765 milyon dolar değerinde sözleşmeye imza atacak.
Bu, aynı zamanda spor tarihinin en uzun süreli sözleşmesi de olacak. Daha önce yine bir beyzbol oyuncusu Fernando Tatis, San Diego ile 14 yıllık sözleşme imzalamıştı.
New York Yankees’in Soto’ya sunduğu nihai teklif ise 16 yıllık sözleşme karşılığında 760 milyon dolardı.
Dominikli oyuncu, 19 yaşında Amerikan beyzbol liginde Washington Nationals takımında forma giymeye başladı.
2023’te Yankees’e takas edilen Soto, New York ekibinin 15 yıl sonra dünya serisine çıkmasına büyük katkı sağlamıştı. Soto, geçen sezonu yüzde 28 vuruş oranı ve 201 homran ile tamamladı.